Google, arama motoruna yapay zeka destekli chatbot eklemeye hazırlanıyor

Yapay zeka yarışına adapte almaya çalışan Google, arama motoruna kendi chatbot'unu eklemeye hazırlanıyor. Google CEO'su Sundar Pichai, Google Search yapay zeka destekli chatbot'unun üzerinde çalışmalar olduğunu doğruladı.

Yapay zeka yarışına adapte almaya çalışan Google, arama motoruna kendi chatbot’unu eklemeye hazırlanıyor. Google CEO’su Sundar Pichai, Google Search için yapay zeka destekli chatbot’unun üzerinde çalışmalar olduğunu doğruladı.

Yakın zamanda açıklama yapan Pichai,  kullanıcıların “kesinlikle” soru sorabileceklerini ve arama bağlamında dil öğrenme modelleriyle etkileşim kurabileceklerini belirterek bir AI Arama sohbet robotunun geliştirildiğini doğruladı. CEO, kullanıma sunma için bir zaman çizelgesi veya bu yapay zekanın Mart ayında kullanıma sunulan Google Bard‘ı temel alıp almayacağı gibi daha fazla bilgi vermekten kaçındı.

Yapay zeka destekli chatbot’ları, arama motoru pazarında çekiş kazandıkça rekabet ortamı değişti. Microsoft‘un Bing’i zaten bir yapay zeka destekli chatbot’u içerirken, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, bu alanda önemli bir oyuncu haline gelmeyi başardı. Google’ın hakim konumunu korumak için hızlı hareket etmesi gerekiyor.

Google’ın birincil gelir akışı olan arama motoru, 2021’de 162 milyar dolar elde etti. Yapay zeka destekli chatbot’larının ve hatta çoğu zaman alay konusu olan Bing’in pazar payı kaybetmesi, şirket için ciddi mali sonuçlar doğurabilecek gibi duruyor. Google arama motoru tabanlı ve yapay zeka destekli chatbot’unun geliştirilmesi, bu zorluklarla mücadele etmek için çok önemli bir hale geliyor. Google’ın tarihinde karşılaştığı en önemli tehditlerden biri ChatGPT oluyor.

Sundar Pichai, şirketin bir arama motoru tabanlı ve yapay zeka desteğine sahip chatbot’u üzerinde çalıştığını doğrulasa da ayrıntıların olmaması birçok soruyu yanıtsız bırakıyor. Yapay zeka destekli chatbot’ları, arama motoru manzarasını yeniden şekillendirmeye devam ederken, Google’ın hakimiyetini sürdürmek ve gelirini korumak için hızlı hareket etmesi gerekiyor. Bing ve ChatGPT gibi rakiplerin şimdiden ilerleme kaydetmesiyle, Google’ın yapay zeka dünyasındaki bir sonraki hamlesi hem sektör çalışanları hem de kullanıcılar tarafından merakla izleniyor.

Güncel İçerikler