Bard’ı geliştirmeye devam eden Google, yeni özelliklerini duyurdu

Bard, benzersiz fikirleri hayata geçirmek konusunda kullanıcılarına yardımcı olmak için artık daha da donanımlı. Daha önce pek çok bölgede ve dilde kullanıma sunulan Bard’ın güncellemeleri duyuruldu.

Google, Bard’ı sorumlu bir şekilde geliştirmeye ve yeni özelliklerini duyurmaya devam ediyor.

Halihazırda İngilizce dilinde sunulan Google Lens ile resim yükleme, yanıtlarda arama, görselleri alma ve Bard’ın yanıtlarını değiştirme gibi özellikler artık 40’tan fazla yeni dil ve ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Şimdiye kadarki en yetenekli model olarak duyurulan Bard’ın yeni güncellemeleri arasında yanıtları spesifik ihtiyaçlara uygun bir şekilde hazırlayabilmesi de yer alıyor. Yanıtları özelleştirme noktasında çok daha başarılı hale gelen Bard, artık daha faydalı yanıtlar sunmak için Google’ın diğer uygulama ve hizmetleriyle de entegre çalışabiliyor. Ayrıca artık alınan yanıtları tekrar kontrol edebilmeye olanak tanıyan bir “Google it” fonksiyonunu da yeni özellikler arasındaki yerini aldı.

Bard artık diğer Google uygulama ve hizmetleriyle entegre çalışabiliyor

Bard bugün itibariyle uzantıları artık İngilizce olarak tüm dünyada kullanıma sunuyor. Günlük yaşamda sürekli olarak kullanılan Gmail, Dokümanlar, Drive, Haritalar, YouTube, Google Uçuşlar ve Oteller gibi Google araçlarındaki ihtiyaç duyulan bilgiler artık Bard uzantısıyla tek bir ekranda buluşabiliyor. Üstelik ihtiyaç duyulan bilgiler aynı anda birden fazla uygulama ve hizmette bulunsa dahi Bard bulup kullanıcılarına gösterebiliyor. Örneğin, gezisini planlayan bir kullanıcı artık tek bir sohbet içerisinde Bard’dan; Gmail’den herkes için uygun olan tarihleri ​​almasını, gerçek zamanlı uçuş ve otel bilgilerini kontrol etmesini, Google Haritalar’dan havaalanına giden yol tariflerini getirmesini ve hatta orada yapabileceği aktivitelerle ilgili YouTube videoları tavsiye etmesini isteyebiliyor. Ya da örneğin yeni bir iş başvurusu sürecinde en güncel özgeçmişini Drive dokümanları içerisinde bulmasını ve bunu kısa bir paragraf şeklinde özetlemesini isteyebiliyor, sonrasında da bu özeti üzerinde çalışılan yeni niyet mektubunda kullanabiliyor.

Bard, kişisel bilgilerini korumakta da kararlılığını sürdürüyor. Kullanıcılar Workspace uzantılarını kullanmayı tercih ettiği takdirde Gmail, Dokümanlar ve Drive’daki içerikler inceleme yapan gerçek kişilerce görüntülenemiyor, reklam göstermek ve Bard modelini geliştirmek için de kullanılamıyor. Kullanıcılar, uzantıları nasıl kullanmak istediğine kendileri karar verirken, gizlilik ayarlarının kontrolünü de kendileri yapabiliyor.

Yanıtları tekrar kontrol etmek ve paylaşılan sohbetleri geliştirmek artık mümkün
Bugünden itibaren yanıtları daha kolay bir şekilde tekrar gözden geçirmek amacıyla Google Research ve Google DeepMind’ın çalışmalarından yararlanarak oluşturulan “Google it” fonksiyonu İngilizce olarak kullanıma sunuluyor. “G” simgesine tıklandığında Bard yanıtı okuyarak web’de bu yanıtı doğrulayacak içerik olup olmadığını değerlendirebilecek. Bir açıklama ya da ifadeyi değerlendirme noktasındaysa açıklamaya tıklayarak Google Arama tarafından getirilecek mevcut ifadeyi destekleyen veya çelişen yeni içerikler hakkında daha fazla bilgi edinmek de mümkün hale geliyor. Bunun yanı sıra yeni güncellemeler sayesinde başka kullanıcıların Bard’la yaptığı konuşmalardan da faydalanmak kolaylaşıyor. Herkese açık bir bağlantı aracılığıyla Bard sohbetini başkasıyla paylaşmak ve paylaşılan kişinin o sohbeti kalınan yerden devam ettirmesi artık mümkün. Bu sayede kullanıcılar dilerse kendileriyle paylaşılan sohbeti kendi fikirleri için bir başlangıç noktası olarak değerlendirebilecek.

Şimdiye kadarki en yetenekli modelimiz

Bu yeni özelliklerin tümü, şimdiye kadarki en yetenekli model olan PaLM 2 modelindeki güncellemeler sayesinde mümkün oldu. Kullanıcıların geri bildirimleri doğrultusunda modeli daha sezgisel ve yaratıcı olacak şekilde eğitmek için gelişmiş öğrenme tekniklerinden yararlanıldı. Yaratıcı bir konuda çalışma yapmak, belli bir dilde başladıktan sonra 40’tan fazla dilden birinde devam etmek veya kodlama desteği almak konularında, Bard artık yüksek kalite ve doğrulukla kullanıcılarına yanıt verebiliyor.

Bard son güncellemeleriyle birlikte fikirleri hayata geçirme noktasında kullanıcılarına yardımcı olabilmek için artık daha da donanımlı. Bard’ın yeni özelliklerini buradan deneyimlemeye başlayabilirsiniz.

Güncel İçerikler