Gooogle, Adobe Firefly’ı yapay zeka Bard’a entegre ediyor

Google, Adobe tarafından geliştirilen görsel içerik odaklı yapay zeka Firefly'ı kendi yapay zekası Bard'a entegre edecek. Adobe ve Google, ortaklık anlaşmasını I/O etkinliğinde açıkladı. 

Google, Adobe tarafından geliştirilen görsel içerik odaklı yapay zeka Firefly‘ı kendi yapay zekası Bard‘a entegre edecek. Adobe ve Google, ortaklık anlaşmasını I/O 2023 etkinliğinde açıkladı.

Adobe’nin Photoshop, After Effects ve Premiere Pro dahil olmak üzere tüm ürün yelpazesinde bulunan Firefly, modern fotoğraf ve video düzenlemeyle ilişkili işlerin çoğunu otomatik olarak yapıyor. Firefly’ın Bard’a dahil edilmesiyle beraber kullanıcıların yapay zeka görüntülerini doğrudan chatbot’unun komut satırından oluşturması, düzenlemesi ve paylaşması amaçlanıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre kullanıcılar, Firefly ile bir görüntü oluşturabilecek, ardından doğrudan Bard platformundaki Adobe Express varlıklarını, yazı tiplerini ve şablonları kullanarak onu düzenleyip değiştirebilecek. Hatta hazır olduğunda sosyal medyada yayınlayabilecek.

Oluşturulan bu görüntülerin tümü Adobe Stock görüntüleri veri tabanından, açık lisanslı ve kamuya açık içerikten oluşturulduğundan, Firefly beta kullanıcılarının zaten alışık olduğu yüksek kalitede olacağı bildiriliyor. 

Google ve Adobe, üretici yapay zekanın içerik üreticilere yönelik oluşturduğu bazı tehditleri azaltmak için ikincisinin mevcut Content Authenticity Initiative’inden yararlanacak. Bu, bir sanat eserinin Firefly’ın eğitim verilerine dahil edilmesini engelleyecek bir “eğitme” listesinin yanı sıra gelecekteki kullanıcılara bir çalışmanın üretilip üretilmediğini ve onu yapmak için hangi modelin kullanıldığını bildiren kalıcı etiketleri içeriyor. Bard kullanıcılarının, yeni özelliklere daha geniş bir sürümden önce önümüzdeki haftalarda sahip olacağı tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler