Microsoft, Bing’in ChatGPT sınırını günde 50 mesajdan 60 mesaja çıkardı

Geçtiğimiz hafta Bing'in ChatGPT servisi için getirdiği 50 mesaj sınırını 60 mesaja çıkardığını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta Bing‘in ChatGPT servisi için getirdiği 50 mesaj sınırını 60 mesaja çıkardığını açıkladı. Kısıtlamayı uyguladıktan 4 gün sonra Microsoft, kullanıcı tabanından gelen inceleme ve geri bildirimler üzerine kısıtlama kurallarını revize etmeye karar verdi.

Microsoft tarafından yapılan açıklamada, birçok kullanıcısından hem daha etkili arama yapabilmeleri hem de sohbet özelliğiyle daha iyi etkileşim kurabilmeleri için daha uzun sohbetlerin geri dönmesini isteyen geri bildirimler aldığını ifade ediyor. Böylece Bing, orijinal oturum başına 5 sohbet dönüşü ve günde toplam 50 sohbet yerine, oturum başına 6 sohbet dönüşü ve günde toplam 60 sohbete sahip olacak.

Yeni sınırın gevşetilmesinin ardındaki neden, Microsoft’un kullanıcı verilerinin, kullanıcıların büyük çoğunluğu için artan 60 sohbet miktarının Bing’in daha doğal günlük kullanımını sağlayacağını gösterdiğini belirtmesiyle ortaya çıkıyor. Microsoft, günlük sınırı yakında toplam 100 sohbete çıkarmayı planladığını da açıklıyor. 100 sohbet planıyla beraber Bing Chat hizmetinin daha fazla etkileşim alacağı tahmin ediliyor.

Microsoft, sohbet sınırını artırmanın yanı sıra, Bing’i de güncelleştirerek normal Bing aramalarının sohbet saymayarak mesaj sınırından etkilenmeyeceğini de belirtti. Teknoloji devi, Bing Chat’in ek bir ayar arayüzünü test etmeye başladı. Bu özellik, Bing Chat’in daha konuşkan yani daha iyi cevaplar vermesine yardımcı oluyor. Microsoft, yeni özelliğin kullanıcılara arama sorgusu ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için sohbet davranışı türü üzerinde daha fazla kontrol sağlamasına yardımcı olduğunu söylüyor.

Güncel İçerikler