Baidu, global kullanıcılar için yapay zeka destekli sohbet uygulaması WiseAI’yi duyurdu

Çin merkezli arama motoru Baidu, global kullanıcılar için WiseAI adlı bir yapay zeka sohbet uygulaması başlattı.

Çin merkezli arama motoru Baidu, global kullanıcılar için WiseAI adlı bir yapay zeka sohbet uygulaması başlattı. Şirket, birkaç gün önce ülkede WiseAI’nin “Xiaokan Planet” adlı Çince versiyonunu piyasaya sürdü.

WiseAI yapay zeka desteğiyle sohbet imkanı sunuyor.  Uygulama, kullanıcıların arkadaşları ve sırdaşları olabilecek sanal bir robotla sohbet etmeleri için güvenli bir alan sağlıyor. Kullanıcılar üzgün, yorgun veya depresif hissettiklerinde ve sadece güvenli bir alanda biriyle konuşmak veya duygularını dışa vurmak istediklerinde, bunu yapmak için WiseAI sohbet botunu kullanabiliyor.

WiseAI Chatbot, dünyanın her yerindeki kullanıcılar için 7 gün 24 saat aktif hale geliyor. Şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre WiseAI chatbot, karmaşık konuşmaları anlayıp analiz etmesine ve kullanıcılarıyla anlamlı tartışmalar yürütmesine yardımcı olan  gelişmiş algoritmalar, son teknoloji yapay zeka ve doğal dil işleme teknolojisinden yardım alıyor.

Uygulama, konuşmalar yoluyla stresi azaltmak, zihinsel durumunuzu rahatlatmak, ruh halinizi yükseltmek ve genel sağlığınızı iyileştirmek için tercih ediliyor. Önceden programlanmış yanıtlara dayanan jenerik sohbet robotlarının aksine WiseAI, doğal dil komutlarını anlamasına ve bunlara gerçek zamanlı olarak sezgisel ve insani hissettiren yanıtlarla yanıt vermesine yardımcı olan gelişmiş makine öğrenimi teknolojisini kullanıyor.

Baidu’nun kurucu ortağı ve CEO’su Robin Li, derin öğrenme algoritmalarının dördüncü teknolojik devrimin temel taşını oluşturduğunu söyledi. Çin hükümeti de yerel şirketleri, ülkeyi küresel haritaya yerleştirecek yapay zeka teknolojisi geliştirmeleri için destekliyor ve teşvik ediyor. Pekin, önde gelen firmalarını ChatGPT’ye meydan okuyabilecek büyük yapay zeka (AI) modelleri oluşturma konusunda destekliyor.

Güncel İçerikler