Google, ChatGPT’ye rakip olacak yapay zeka geliştiriyor

Google, OpenAI tarafından hayata geçirilen ChatGPT'ye rakip olmaya hazırlanıyor.

OpenAI tarafından geliştirilen ve dillerden düşmeyen ChatGPT için Baidu‘nun ardından Google da alternatif bir chatbot geliştiriyor. Bu sayede Yapay zeka destekli chatbot pazarında çeşitlilik artmaya başlıyor.

Google’ın yapay zeka konusunda yaptığı çalışmalar gün geçtikçe daha da artış gösteriyor. Google CEO’su Sundar Pichai‘ye göre şirket, kullanıcıların kendi gelişmiş dil modelleriyle “doğrudan etkileşime girmesine” izin vererek OpenAI‘ın ChatGPT’sine meydan okumaya hazırlanıyor.

Yakın zamanda yapılan bir görüşmede Pichai, Google’ın yapay zekanın gücünden yararlanma planlarından bahsetti. Yapay zeka ile beraber teknoloji alanında yeni bir devrim olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca şirketin üretken yapay zeka uygulamalarının oluşturulması da dahil olmak üzere yapay zekanın ilerlemesine katkıda bulunacağı da belirtiliyor.

Pichai ayrıca, Google’ın bu sonraki adım için 2022’nin başından beri hazırlandığını ve kullanıcılarla doğrudan etkileşim için piyasaya sürülecek ilk modelin şirketin konuşma yapay zekası LaMDA olacağını belirtti. Kullanıcıların LaMDA ile nasıl etkileşim kuracağı henüz net olmasa da Google, zaman içindeki yeteneklerini ölçerek modeli önümüzdeki birkaç ay içinde kullanıma sunmayı planlıyor.

LaMDA sınırlı kapasitelerde gösterilmiş olsa da, ilk kez daha geniş bir kitleye sunulacak. Microsoft’un ChatGPT’yi Bing Search ve Teams ile birleştirmesiyle beraber Google, kendi yapay zeka yeteneklerini en kısa zamanda göstermek istiyor. 

Teknoloji devi, insanların bilgi arama ve bilgiyle etkileşim kurma şeklini geliştirmek için yapay zekanın gücünden nasıl yararlandığını göstermek için bir etkinlik planladı. 8 Şubat’ta YouTube’da canlı olarak yayınlanacak olan etkinlik, Google’ın gelecekte yapay zeka ile ilgili planlarına ilişkin daha net bir fikir sunmayı vaat ediyor. Ayrıca etkinlikte muhtemelen yapay zekanın Google uygulamaları ve hizmetleriyle entegrasyonu halinde nasıl olacağı tahmin ediliyor.  

Güncel İçerikler