Xiaomi, yeni katı hal pil teknolojisiyle telefonların pil ömrünü artırıyor

Çinli teknoloji devi Xiaomi, geliştirdiği katı hal pil teknolojisiyle akıllı telefonların bataryalarının daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, geliştirdiği katı hal pil teknolojisiyle akıllı telefonların bataryalarının daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Cihazlarımızdaki en büyük sorun olan şarj bitmesinin de yakında çözüme kavuşacağı tahmin ediliyor.

Xiaomi, en yeni katı hal pil teknolojisinin sunumuyla sektör için çıtayı bir kez daha yükseltti. Şirket, katı hal pillerinin delinmeye bağlı kısa devreler ve yangınlarla ilgili herhangi bir güvenlik endişesi olmaksızın geleneksel lityum iyon pillere göre %33’lük bir kapasite artışı sağladığını iddia ediyor. Şirketin Weibo hesabına göre Xiaomi, bazı prototip pilleriyle 1.000 Wh/L enerji yoğunluğu elde etti. Bu değerler, şu anda mevcut olan tüketici sınıfı pillerden önemli ölçüde daha yüksek bir şarj sunuyor. 

Teknoloji, Xiaomi 13’ün şu anda piyasada bulunan 4.500 mAh kapasite ile aynı paket boyutunda 6.000 mAh kapasite sunmasını sağlayacak. Katı hal pil teknolojisi yalnızca kapasiteyi artırmakla kalmaz, aynı zamanda geleneksel lityum iyon pillere göre çeşitli avantajlarla geliyor. 

Xiaomi, katı hal pillerinin -20 santigrat derece gibi aşırı soğukta lityum iyon pillere göre %20’ye kadar daha fazla güç sağlayabileceğini iddia ediyor. Bu, özellikle soğuk iklimlerde yaşayan ve donma sıcaklıklarında telefonlarının pil ömrünün düşmesinden rahatsız olan kullanıcılar için fazlasıyla önemli oluyor. 

Ayrıca Xiaomi’nin katı hal pil teknolojisi, delinmeye bağlı kısa devre ve yangın riskini ortadan kaldırdığı için geleneksel lityum iyon pillerden daha güvenli bir yapıyı karşımıza çıkarıyor. Geçmişte pille ilgili güvenlik endişeleri yaşamış olabilecek kullanıcılar için önemli bir avantaj sağlıyor. Her ne kadar bu alana önem verse de  Xiaomi, katı hal pillerini toplu olarak üretmeye henüz hazır değil.

Xiaomi gibi şirketlerin tüm portföylerini katı hal pillere çevirmesinin birkaç yılı bulabileceği tahmin ediliyor. 

Güncel İçerikler