2023 yılının ilk çeyreğinde en çok satan amiral gemisi telefonlar belli oldu

Araştırma şirketi Canalys, 2023'ün ilk çeyreğinde dünya çapındaki sevkiyatlara ilişkin verileri paylaştı. İlk çeyrekte sevkiyatların yüzde 31'i, 500 dolar'ın üzerinde fiyata sahip amiral gemisi modeller oldu.

Araştırma şirketi Canalys, 2023’ün ilk çeyreğinde dünya çapındaki sevkiyatlara ilişkin verileri paylaştı. İlk çeyrekte sevkiyatların yüzde 31’i, 500 dolar’ın üzerinde fiyata sahip amiral gemisi modeller oldu.

Bu verilerin son beş yılın en yüksek seviyesi olduğu söyleniyor. Genel akıllı telefon pazarı yıllık bazda yüzde 13.3 daralmasına rağmen premium segment yıllık bazda yüzde 4.7 arttı.

Rapora göre Apple, listedeki dört iPhone ile amiral gemisi segment listelerine hakim oldu. Geçen yıl piyasaya sürülen iPhone 14 Pro Max, en çok satan amiral gemisi model oldu. Tepe modeli iPhone 14 Pro ve iPhone 14 izledi. 2021’de piyasaya sürülen iPhone 13 ise listede dördüncü sırada yer alıyor. Samsung Galaxy S23 Ultra beşinci sırayı alarak en çok satan Android amiral gemisi oldu. iPhone 14 Plus ise altıncı sırada yer aldı. Buna bağlı olarak tüm iPhone 14 serisi cihazlar 2023’ün 1. çeyreğinde en çok satan amiral gemileri listesine girdi.

Tabloya göre, iPhone 14 Pro Max, Pro varyantını büyük bir farkla geride bıraktı. Bir yaşındaki iPhone 13’ün sevkiyatları da mevcut nesil iPhone 14 Plus’tan daha iyi bir satış performansı sergiledi.

Şaşırtıcı bir şekilde eski iPhone 12 ve iPhone SE (3. Nesil) de yılın ilk çeyreğinde en çok satan amiral gemileri listesinde yer aldı. Listede Apple’ın toplam yedi iPhone’u varken, Samsung’un altı cihazı bulunuyor. Galaxy S23 Ultra dışında S23, S23 Plus, Galaxy Z Flip 4, S22 ve S21 FE 5G, Güney Koreli markanın en çok satan amiral gemileri oldu. Çinli OEM’ler arasında yalnızca Xiaomi’nin Xiaomi 13 ve Huawei’nin Mate 50 en çok satan amiral gemisi modelleri arasında yer aldı.

Güncel İçerikler