Xiaomi, Oppo ve Vivo daha iyi veri aktarımı konusunda iş birliği yapıyor

Çinli akıllı telefon üreticileri Xiaomi, Oppo ve Vivo verilerin eski telefondan yeni bir telefona rahat bir şekilde taşınması için iş birliği yapmaya hazırlanıyor.

Çinli akıllı telefon üreticileri Xiaomi, Oppo ve Vivo verilerin eski telefondan yeni bir telefona rahat bir şekilde taşınması için iş birliği yapmaya hazırlanıyor. Bu sayede yeni akıllı telefona geçerken can sıkıcı ve uzun süren aktarma sorunlarının ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Yeni bir akıllı telefona geçiş yapmak çoğu kişiyi oldukça sevindiren bir olay oluyor. Her ne kadar sevindiren bir şey olsa da eski telefonlardan yeni bir telefona geçerken veri aktarımı, uyumluluk sorunlarının yanı sıra uzunca aktarım süreleri ve eksiksiz ilerleme gibi birçok konudan kaynaklı olarak can sıkıcı bir hal alabiliyor. Bunun üzerine Çin’in en popüler akıllı telefon üreticiler veri aktarımı için ortak bir çalışma yapıyor.

Önceden kullanıcılar, yalnızca bu markaların cihazları arasında fotoğraf ve kişi aktarımı yapabiliyordu. Ancak artık üçüncü taraf uygulamalar aracılığıyla da verilerini aktarabiliyorlar. Bu nedenle deneyim artık neredeyse aynı markanın akıllı cihazları arasında veri taşımaya benziyor.

Ortaklık sonucunda oluşturulan yeni sistemin bu işlevselliğin global pazarlarda kullanıma sunulup sunulmayacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. 

Ayrıca Samsung (Çin’e özel) dahil olmak üzere neredeyse tüm markalar, 2019’da itibaren bu transfer ortaklığına katıldı. Bu nedenle diğer markaların da bu sisteme geçiş yapabileceği tahmin ediliyor. 

Güncel İçerikler