Xiaomi’nin elektrikli aracı hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor

Çinli teknoloji devi Xiaomi, elektrikli araç pazarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Uzun süredir dikkatleri üzerine çeken Xiaomi MS11 yol testlerinde ortaya çıktı. 

Çinli teknoloji devi Xiaomi, elektrikli araç pazarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Uzun süredir dikkatleri üzerine çeken Xiaomi MS11 yol testlerinde ortaya çıktı.

Xiaomi, elektrikli araç pazarına girmek için uzun süredir yoğun bir şekilde çalışıyor. Firmanın ilk modeli olan MS11 bir süredir test aşamasında bulunuyor. Son zamanlarda, zorlu kış testleriyle karşımıza çıkan araç şimdi de şehiriçi testlerinde göründü. Araçla ilgili görüntüler, otomotiv sızıntıları yapan Chang Yan tarafından paylaşıldı.

Xiaomi, 2024’ün ilk yarısında ilk elektrikli otomobili MS11’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Araç bir süredir geliştiriliyor ve son casus çekimleri, bazı temel özelliklerini ortaya çıkardı. Elektrikli araçta 19 inç büyüklüğünde oldukça şık görünen jantlar bulunuyor. Şarj girişi aracın sol arka tarafında yer alıyor.

Araç, iki konfigürasyonda sunulacak. BYD lityum demir fosfat kanatlı pillere sahip 400V versiyonu ve CATL üçlü Kirin pillere sahip 800V versiyonu müşterilerin isteği doğrultusunda test edilecek. Xiaomi ayrıca, MS11’in şirket içi yapay zeka ve otonom sürüş yetenekleri gibi en son teknolojisini kullanacağını söyledi. Şirket, bu alanlara şimdiden önemli yatırımlar yaptı ve muhtemelen MS11’de önemli bir rol oynayacaklar.

MS11 çok heyecan verici bir araç olacak şekilde şekilleniyor ve nihayet piyasaya sürüldüğünde nasıl performans gösterdiğini görmek ilginç olacak. Xiaomi’nin elektrikli araç endüstrisine girişi, şirketin ürün portföyünü tüketici elektroniğinin ötesinde farklı pazarlarda da faaliyet göstermek istediğinin bir işareti oluyor.

Güncel İçerikler