Xiaomi, 300W şarj teknolojisiyle bir telefonu 5 dakikada tamamen şarj ediyor

Çinli teknoloji markası Xiaomi, 300W hızlı şarj teknolojisiyle bir akıllı telefonu yalnızca 5 dakikada tamamen şarj eden sistemini videoyla beraber paylaştı.

Çinli teknoloji markası Xiaomi, 300W hızlı şarj teknolojisiyle bir akıllı telefonu yalnızca 5 dakikada tamamen şarj eden sistemini videoyla beraber paylaştı. Henüz demo versiyonunda bulunan teknoloji, gerçek hayata entegre edildiğinde kullanıcıların şarj konusunda rahatlığa kavuşacağı tahmin ediliyor.

Ekim ayının sonlarında Xiaomi, Redmi alt markası aracılığıyla 210W mobil şarj teknolojisini piyasaya sürdü. Şubat ayı başlarında Oppo ve OnePlus ailesinin bir parçası olan Realme’nin 240W versiyonu, Redmi’nin geliştirdiği şarjın önüne geçti. Buna karşılık Xiaomi de 300 W’lık devasa bir demo ile rakiplerine hızlı bir şekilde yanıt verdi.

Xiaomi, bu yeni 300W şarj cihazının, daha iyi bir modüler tasarım ve içerideki ısı dağılımı sayesinde önceki 210W muadili ile aynı boyutta geldiğini ekledi. Yeni şarj, 10W Redmi Note 12 Discovery Edition’daki 4.300 mAh’den biraz daha küçük olan 4.100 mAh pille değiştirilmiş bir Redmi Note 12 Pro+ için kullanıldı.

Videoda da görüldüğü gibi, telefon bir dakikadan biraz fazla sürede yüzde 20’ye, ardından 2 dakika 12 saniyede yüzde 50’ye ve daha sonra 5 dakikadan biraz daha kısa bir sürede yüzde 100 şarja ulaştı. Şirket, burada kullanılan pilin geleneksel grafit parçaların yerine yeni karbon malzemelerden oluşan ve böylece elektrotların kalınlığını yüzde 35 oranında azaltan daha güçlü 15C hücrelerini (Discovery Edition’daki 10C hücrelerinin aksine) paketlediğini söyledi. Geliştirilmiş bir elektrolit formülü ile birlikte lityum iyon pil, daha hızlı bir şarj ve deşarj oranı ile daha yüksek bir güç yoğunluğu sağlayabiliyor. Bu süreçte üretilen ısı miktarı da görünür bir şekilde azaltılıyor.

Güvenlik söz konusu olduğunda Xiaomi, her bir şarj çipinde akım, voltaj ve sıcaklığı takip etmek için sistemde yerleşik 50’den fazla özellik olduğunu iddia etti. 300W hızlı şarj teknolojisinin ne zaman hayata geçirileceği henüz bilinmiyor.

Güncel İçerikler