Sony PlayStation 5 satışları, Avrupa’da yüzde 200 arttı

Japon elektronik üreticisi Sony, geçen ay PlayStation 5 modelinin Avrupa satışlarında büyük bir artış gördü.

Japon elektronik üreticisi Sony, geçen ay PlayStation 5 modelinin Avrupa satışlarında büyük bir artış gördü. Şirketin en yeni nesil oyun konsolu, geçen yılın aynı ayına göre iki katından fazla sattı. 

Yeni bir rapora göre teknoloji devi, Ocak 2023’te Avrupa bölgesinde (İngiltere ve Almanya hariç) 493.000’den fazla konsol sattı. Şirket, Avrupa pazarındaki PS5 satışlarında yaklaşık yüzde 202 gibi etkileyici bir artış gördü. Satışlardaki bu etkileyici artışın nedenlerinden biri, gelişen tedarik zincirleri oluyor. Ocak 2022’de, tedarik kısıtlamaları nedeniyle PS5 satışları stabil haldeydi.

Geçen ayki PS5 satışlarına bakıldığında bu durumun önemli ölçüde iyileştiği görülüyor. PS5 ayrıca, Ocak 2022’ye göre satışlarında yaklaşık yüzde 11’lik bir düşüş gören Nintendo Switch’i geride bırakarak ayın 1 numaralı konsolu oldu. Microsoft Xbox Series S ve X de satışlarında geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 32 düşüş gördü. Aynı dönemde marka, Avrupa genelinde 1.76 milyon ek ürün sattı. Bu satışlar, bir önceki aya göre satışlarda yüzde 2.1’lik bir düşüşe de işaret ediyor.

Her ne kadar Avrupa’da satışlar konusunda iyi bir ivme yakalasa da Sony, ülkemizdeki dolar kuru ve alım gücünün düşmesi nedeniyle küçülmeye gitti. Hatta markanın bazı ürünleri ülkemizde satışa sunulmayacak ve belli başlı ürünlerin pazarlaması distribütörler aracılığıyla yapılacak.

PS5 DualSense denetleyicileri açık ara en çok satan aksesuar oldu. Sony, geçen ay Avrupa genelinde 1.37 milyon puan ve abonelik kartı sattı. Bu sonuçlar da Ocak 2022’ye göre yüzde 4’lük bir düşüş yaşadığını gösterdi.

Güncel İçerikler