Sony, DualSense kontrolcüleri için kablosuz güncelleme desteği getiriyor

Japon elektronik üreticisi Sony, PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense için kablosuz güncelleme desteği getireceği açıkladı.

Japon elektronik üreticisi Sony, PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense için kablosuz güncelleme desteği getireceği açıkladı. PS 5 kullanıcıların oldukça şikayet ettiği bu konu sonunda çözüme kavuşuyor.

Yakın geçmişte, DualSense kontrolcülerini güncellemek için dock’a takmak gerekiyordu. Yenilenen özelliklerle beraber teknoloji devinin herhangi bir ikincil ekipmana gerek kalmadan ürünü şarj etmenin yolunu bulduğu ortaya çıktı.

Farkında olmayanlar için şirket, PlayStation 5 konsolu için sık sık çeşitli ve iyileştirmelerle yazılım güncellemesi yayınlıyor. Yayınlanan güncellemeler, DualSense kontrolcüleri için de kayda değer bir şekilde yansıdı. PS5 konsolu için Sony, DualSense kontrolcülerine sık sık yeni ince ayarlar ve iyileştirmeler sunuyor. Önceden, bir kullanıcının denetleyicileri güncellemesi için DualSense’i bir USB kablosuyla PlayStation 5’e bağlaması gerekiyordu. İlginç bir şekilde Sony’nin rakibi Microsoft da kısa bir süre önce kendi denetleyicilerini, kullanıcıların kablosuz olarak Xbox denetleyicileri satmasına izin verecek şekilde güncellemişti.

Bu, Sony’nin müşteri tabanına ve geri bildirimlerine önem verdiği anlamına geliyor. Özellikle, bu değişiklik , şirketin yakın zamanda piyasaya sürdüğü ve çeşitli iyileştirmelerin yanı sıra oyuncular tarafından sevilen Discord uygulamasının kullanımını destekleyen PS5 için büyük yazılım güncellemesinde geldi. Sony’nin oyun konsolu konusunda kullanıcılarına verdiği önem oldukça hissediliyor. 

Güncel İçerikler