Sony, PlayStation 5 için oluşturduğu 5 farklı renkteki konsol kapağını tanıttı

Sony, Playstation 5 için oluşturduğu yeni kapaklarını ve bu kapaklar ile uyumlu Dualsense kontrol cihazlarını duyurdu.

Oyun konsolları ile dikkat çeken Sony, kullanıcıları için yeni ürünler geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yeni bir patent alan Sony, “Elektronik cihaz için kapak” ifadesine bu patentinde yer vermişti. Ek olarak şirket, daha öncesinde de PlayStation 5 için kapaklar üreten şirketleri kapattırmıştı.

Tüm bu aksiyonlarının nedenini açıklayan Sony, yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için oluşturduğu 5 farklı renkteki konsol kapağını tanıttı. Resmi olarak yapımda olduğu sinyallerini veren Sony, 13 Aralık itibariyle resmi duyurusunu gerçekleştirdiği ve kapağın görünümünü kısa bir video ile ortaya koydu.

Cihazın ilk çıkış sürümünden itibaren kullanıcılar tarafından yan kapakların neden çıkabildiği sorgulanmış ve çok merak edilmişti. Bu kapakların tanıtılması ile de bu merak son bulmuş oldu.

Galaxy adı altında satılacak koleksiyon, uzayda yer alan renkleri barındırıyor. Midnight Black, Cosmic Red, Nova Pink, Starlight Blue, ve Galactic Purple adlarıyla karşımıza çıkan modellerin aynı zamanda renklerle uyumlu Dualsense kontrol cihazlarını da satışa çıkacak. Siyah ve kırmızı modelleri 2021 yılının Ocak ayında, diğer modellerin ise 2022 yılının ilk çeyreğinde raflarda olacak. Satışa çıkacak kapakların hem normal PlayStation 5 ile hem de PlayStation 5 Digital Edition ile uyumlu çalışacağı belirtiliyor.

PS5 kapakları için belirlenen fiyat 54,99 dolar iken yeni DualSense cihazları ise 74,99 dolardan satışa çıkacak. Playstation Türkiye tarafından yapılan açıklamaya göre yeni DualSense renkleri 14 Ocak’ta piyasaya sunulacak. Renkli kapakların ne zaman satışa çıkacağı hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Güncel İçerikler