Sony, PlayStation 5 için hazırladığı yeni VR başlığını duyurdu: PlayStation VR2

Sony, PlayStation V2'yi CES 2022'de duyurdu. Gözlüklerde yer alan takip sistemi ve 110 derecelik görme alanı, VR2 Sense ile birleşince üst düzey bir VR deneyimi vadediyor.

Oyun konsolları ile oldukça tanıtan Sony, oyun dünyasındaki yeni atılımlarını duyurmaya ve kullanıcıları için yeni deneyimler geliştirmeye devam ediyor. CES 2022 sahnesine çıkan Sony, yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’e değinmeden geçmedi. Televizyonları ile ilgili açıklamalar gerçekleştiren şirket, son olarak yeni VR ekipmanlarını ele aldı.

Geçtiğimiz senelerde PlayStation 5 ile uyumlu VR ekipmanını duyuran Sony, daha verimli çalışan bir VR başlığı üzerinde durduğu söyleniyordu. Hatta bir süredir Sony’nin PS5 üretimi ile çakışmaması adına PlayStation VR2 üretimine şimdiden başlandığı söyleniyordu. Gelen sızıntılar CES 2022 sahnesinde kendini belirterek gelmekte olan VR gözlüğünün adını PlayStation VR2 olduğunu duyurdu.

4K çözünürlük desteği ile piyasaya sunulacak olan VR2, HDR desteği ile akıcı bir görüntü deneyimi yaşatacak. Sony tarafından paylaşılan duyuruya göre bir önceki nesle göre genişletilmiş bir görüş alanı ve göz takip sistemi de yer alacak. Bu yeni özellikler ile birlikte kafanızı hareket ettirmeden istediğiniz alana daha rahat bir şekilde bakabileceksiniz.

VR2 ile yüksek derecede hissiyat vaadeden Sony, gözlükte 2000×2040 çözünürlüğün yer aldığını belirtiyor. 110 derecelik açısı ile oldukça büyük bir görme alanı sağlayan Sony, 120 Hz’e kadar arttırılabilen ekran tazeleme hızını bu başlığa yerleştirmiş.

Sony, VR2 Sense ile de VR deneyimini oldukça arttırdıklarını belirtiyor. Dokunsal geri bildirimler ve ortama göre uyarlanabilir titreşimler ile gerçek hayat hissiyatı uyandıran Sony, PS5 ile de uyumlu çalışıyor. Tamamen tek bir kablo ile bu deneyimi yaşayabilmek mümkün.

Şirket, PlayStation’un en bilindik oyunlarından olan Horizon serisinin yeni oyununu da bu etkinlikte paylaştı. VR gözlüğe özel olarak geliştirilecek Horizon: Call of the Mountain isimli oyun, PlayStation VR2’nin piyasaya sürülmesi ile piyasaya cıkacak. Oyunun Guerilla Games ve Firespite ortaklığında geliştirildiğini de belirtelim.

Güncel İçerikler