Japon teknoloji devi Sony’nin Türkiye pazarından ayrılacağı iddia edildi

Teknoloji devi Sony'nin Türkiye pazarından ayrılacağı iddia edildi.

Ülkemizde akıllı televizyon, oyun konsolu, kulaklık ve kamera gibi birçok teknolojik ürünü teknoloji severlerle buluşturan Sony’nin Türkiye pazarından ayrılmaya hazırlandığı iddia edildi. Sony tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmasa da iddiaların oldukça güçlü olduğu görülüyor.

Japon teknoloji devi Sony, uzun süredir ülkemizde faaliyet gösteriyor. Geçtiğimiz yıllarda akıllı telefon pazarı üzerinde kan kaybetmesiyle beraber ülkemizdeki pazardan çekilen şirket, şimdi de neredeyse ülkemizden tamamen çıkmaya hazırlanıyor. Kullanıcıların severek kullandığı birçok ürünün artık ülkemizde satışa sunulmayacağı bilgisi inceleme.co kurucusu Mert Yamak tarafından ilk olarak paylaşıldı.

Mert Yamak, “Sony’nin Türkiye’den çekileceği bir süredir konuşuluyordu. Aldığım net bir duyuma göre Sony, kamera grubu hariç Türkiye ofisini kapama kararı aldı. Şirket artık diğer ürün gruplarında (TV, kulaklık, konsol vb) TR pazarında olmayacak. Muhtemelen Türkiye ofisi olmasa bile PlayStation tarafı devam eder diye düşünüyorum. En azından resmi distribütör aracılığıyla PlayStation satışları sürecektir ya da PS+ gibi hizmetler Türkiye için olmaya devam edecektir.” dedi.

Yamak tarafından yapılan açıklamaya göre ülkemizde şirketin sadece kamera pazarında varlığını sürdüreceği iddia ediliyor. Oyun konsolları ve diğer ürünlerin ise distribütör garantili olarak ülkemizde satışa sunulacağı konuşuluyor.

Elektronik üreticisi henüz resmi bir açıklama yapmasa da pazardan çekilme nedenleri az çok tahmin edilebiliyor. Döviz kurunda yaşanan yükseliş kar marjını düşürürken bununla beraber alım gücünde yaşanan düşüş başta oyun konsolu olmak üzere diğer önemli pazarları da etkiliyor. Dünyanın en büyük teknoloji markalarından biri olan Sony’nin ülkemizden çekilmesi teknoloji severlerin gözünü diğer markalara da çevirdi. Diğer büyük markaların ülkemizden bu şekilde ani çıkış yapıp yapmayacağı akıllarda soru işareti bırakıyor.

Güncel İçerikler