Sony, PS5’e özel bir PlayStation Showcase etkinliği düzenleyeceğini duyurdu

Sony, PS5'e gelecek yeni güncellemelerini ve bazı oyun haberlerini açıklayacağı PlayStation Showcase etkinliğini 9 Eylül tarihinde gerçekleştireceğini duyurdu.

Popüler oyun konsolu PlayStation’ının üreticisi Sony, yeni ürün ve hizmetlerini kullanıcıları ile paylaşmalaya devam ediyor. Şirket, piyasaya çıkardığı son oyun konsolu PlayStation 5 için yeni bir etkinlik gerçekleştireceğini duyurdu.

9 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek bu etkinlik için belirlenen tam isim ise PlayStation Showcase. Türkiye saati ile 23.00’te gerçekleştirilecek bu etkinlik internet üzerinden canlı olarak yayınlanacak ve “PS5’in geleceğine bir bakış” misyonu ile Sony hayranlarının karşısına çıkıyor.

Yaklaşık olarak 40 dakika sürecek etkinlikte Sony, PlayStation Studios’taki güncellemeleri ve bu yıl sonunda piyasaya çıkacak oyunlara ön gösterim yapacağını söyledi. Aynı zamanda Sony’nin bu etkinlikte henüz test aşamasında olan yeni bir PS5 güncellemesini yayınlamaya hazırlandığı da söyleniyor. Güncelleme içerisinde ise M.2 SSD desteğinin yer alması ve ayrıca arayüz tasarımında bazı tasarımsal değişiklikler yer alması bekleniyor.

Sony’nin yeni nesil PlayStation VR başlığı içinde çalıştığı dedikoduları dönerken şirketin bu etkinliğinde VR alanına değinmemesi bekleniyor. Söylentilere göre bu VR gözlüğünün yüksek çözünürlüklü OLED ekranlara  ve 110 derecelik geliştirilmiş bir görüş alanına sahip olması bekleniyor.

Büyük ve küçük ölçekte geliştiricilerden çok sayıda harika PS5 oyunun geleceğini belirten Sony, etkinliğinde kısa bir süre önce çıkışı 18 Şubat 2022’ye ertelenen Horizon Forbidden West’in bir ön izlemesinde daha bulunacak. Oyun, Horizon Zero Dawn oyununun devamı olma özelliği taşıdığını da belirtelim.

Ayrıca GTA V için yeni bir yama ve bazı ek güncelleştirmelerin duyurulması beklenen etkinlikte ayrıca, bu ay içinde Bethesda’nın PS5’e özel geliştirilen Deathloop oyunundan bazı oyun görüntülerinin de yer alması bekleniyor.

Güncel İçerikler