Sony, PSP benzeri PlayStation Q Lite adında bir konsol geliştiriyor

Oyun konsolu pazarının önemli oyuncularından Sony, daha önce PSP adıyla karşımıza çıkan portatif oyun konsolunun yenilenmiş sürümü PlayStation Q Lite üzerinde çalışıyor. Cihazın PlayStation ailesine bir başka ek olduğu ve işlevselliği için PlayStation 5'e güveneceği söyleniyor.

Oyun konsolu pazarının önemli oyuncularından Sony, daha önce PSP adıyla karşımıza çıkan portatif oyun konsolunun yenilenmiş sürümü PlayStation Q Lite üzerinde çalışıyor. Cihazın PlayStation ailesine bir başka ek olduğu ve işlevselliği için PlayStation 5’e güveneceği söyleniyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre Q Lite, PS5’te açılan bir oyunu Remote Play özelliğiyle hızlı ve kolay bir şekilde oynanmasını sağlayacak. Bununla beraber Full HD çözünürlükle 60 kare hızı bir arada sunularak oyun deneyimini daha da iyileştirecek. Mini oyun konsolunun çalışması için internet bağlantısına sahip olması gerekiyor.

Tasarım açısından PS5’e benzeyen Q Lite, 8 inç büyüklüğünde LCD panele sahip dokunmatik bir ekranı bünyesinde barındırıyor. Cihaz ayrıca uyarlanabilir tetikleyicilere ve diğer standart elde taşınır oyun konsollarında bulunan temel özellikleri de sunuyor.

Q Lite’ın şu an için ArGe aşamasında olduğu belirtiliyor. Akıllı cihazın PS5 Pro’dan önce piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Geçtiğimiz sene tanıtılan PlayStation VR2 ve Q Lite gibi ürünler, PS5’in ikinci aşaması için bir basamak oluşturuyor.

Sektördeki önemli kişilerden Jeff Grubb, kablosuz kulaklıklar ve mikrofonlu kulaklıklar gibi yeni donanım ürünleri ve merakla beklenen Q Lite oyun konsoluyla birlikte Sony’nin yeni oyun serisi, bu ikinci aşamanın önemli bir parçası olacak.

Merakla beklenen PS5 Pro için de önemli bilgiler gelmeye devam ediyor. Yenilenen oyun konsolunun 2024 yılının tatil sezonunda piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler