Sony, PlayStation 5 beta güncellemesiyle Discord sesli sohbetleri entegre ediyor

Sony, PlayStation 5 için merakla beklenen Discord sesli sohbetler özelliğini beta güncellemesiyle aktif etti.

Teknoloji devi Sony, popüler oyun konsolu PlayStation 5 için yayınladığı beta güncellemesiyle beraber Discord sesli sohbetleri hayata geçiriyor. Bu sayede oyun konsoluyla anlık iletişim daha kolay bir hal alıyor.

Sony, Discord özelliklerini 2022’nin başlarında PlayStation 5 konsollarına hafifçe entegre ettikten sonra sesli sohbetin en son beta güncellemesine ulaştığını duyurdu. ABD, Kanada ve Japonya’daki PS5 Test Kullanıcıları, Microsoft’un özelliği Xbox’ta kullanıma sunmasından birkaç ay sonra Discord aramalarına katılabilecek. PS5 ayrıca 1440p için Değişken Yenileme Hızı desteğinin yanı sıra pano UX geliştirmeleri ve daha fazlasını kazanıyor.

Discord entegrasyonu, ilk başta Xbox’ta olduğu gibi biraz ağır çalışıyor. Discord hesabının bağlanabilmesi için ilk olarak PlayStation Network (PSN) hesabınızı Discord’a bağlamanız, ardından “Bağlantılı Hizmetler” altında Discord’u seçmeniz gerekiyor. Bu adımlardan hemen sonra, bir QR kodu veya PS5’in entegre tarayıcısını kullanarak sohbete hazır hale gelebilirsiniz.

Bununla birlikte, konsolda Discord sohbetini her kullanmak istediğinizde, hesabınızı ve önceki konuşmalarınızı aktarmak için mobil cihazınızdan gerekli izinleri vermelisiniz. PS5’in rakibi Xbox’ta hızlı ve kısa sürede bağlantı imkanı sunuluyor. Sony tarafında ilerleyen süreçte gelecek güncellemeyle benzer kolaylıkların sağalanacağı tahmin ediliyor.

Oyuncular, oyunları WiFi veya ethernet üzerinden bir PS5 konsolundan diğerine taşıma yeteneğinin yanı sıra, PS4’te bir PS5’te kayıtlı verilere erişmek için yeni araçlar da bulacaklar. Yeni beta, bugün sertifikalı test kullanıcılarına sunuldu. Önümüzdeki birkaç ay içinde yapılan testlerin hemen ardından diğer herkesin kullanımına açık olacak.

Güncel İçerikler