Güney Kore, 2028’de 6G teknolojisine geçiş yapmayı planlıyor

Birçok önemli teknoloji markasının anavatanı olan Güney Kore, 2028 yılında 6G teknolojisini hazır hale getirmek istediklerini açıkladı. 6G teknolojisiyle ilgili bilgiler, K-Network 2030 planı çerçevesinde paylaşıldı.

Güney Kore yakın zamanda, gelecekteki kablosuz frekanslarda erken bir avantaj sağlamayı amaçlayarak planlanandan iki yıl önce yani 2028’de 6G ağ hizmetini başlatmayı planladığını belirtti. Ülkenin Bilim ve Bilişim Bakanlığı, birinci sınıf 6G teknolojileri geliştirmeyi, yazılım tabanlı yeni nesil mobil ağları yenilemeyi ve ağ tedarik zincirini güçlendirmeyi amaçlayan K-Network 2030 planını duyurdu.

Gelişmiş plan aynı zamanda yerel şirketleri ülkede 6G teknolojisi için malzeme, parça ve ekipman üretmeye teşvik etmeyi ve herhangi bir mobil cihazla uyumlu açık bir RAN geliştirmeyi ve mobil operatörlerin ve işletmelerin esnek hizmetler sunmasını sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca bakanlık, temel 6G teknolojileri üzerine 625.3 milyar KRW (481.7 milyon dolar) değerinde bir araştırma ve geliştirme projesi için bir fizibilite çalışması yürütüyor.

Güney Kore’nin 6G teknolojisinin geliştirilmesine liderlik etme çabaları, ülkenin gelecekteki ağ altyapısı için küresel rekabette lider konumunu sürdürmeye çalışmasıyla ortaya çıktı. Kablosuz iletişimde daha yüksek hızlara ve daha düşük gecikmeye olan talep artmaya devam ederken, ülke 5G ağ yarışının ardından rekabet üstünlüğünü korumak istiyor. Alman analiz firması IPlytics’e göre, geçen yıl 5G patent sayısının yüzde 25.9’unu Güney Kore oluştururken, pazar lideri Çin’i yüzde 26.8 ile yakından takip etti.

Gelişmiş plan, yerel şirketler ve araştırmacıların 6G teknolojisinin geliştirilmesine katılmaları için yeni fırsatlar da yaratacak. Hükümet, ülkede 6G teknolojisi için malzeme, parça ve ekipman üretimini teşvik ederek yeni işler yaratmayı ve ekonomik büyümeyi desteklemeyi umuyor. Açık RAN ​​sistemi aynı zamanda mobil operatörlerin ve işletmelerin telekomünikasyon sektöründe yeni iş fırsatları yaratabilecek esnek hizmetler sunmasını sağlayacak.

Bu hamle ile ülke, yeni nesil kablosuz teknolojide erken liderliği sağlamanın yanı sıra inovasyonu ve ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi umuyor.

Güncel İçerikler