Nokia, 6G ile beraber algılama teknolojisi gösterdi

Nokia, hayatımızda devrim yaratacak yeni 6G teknolojisinin algılama sistemlerini teknoloji severlerle buluşturdu.

Nokia, hayatımızda devrim yaratacak yeni 6G teknolojisinin algılama sistemlerini teknoloji severlerle buluşturdu. Geçtiğimiz günlerde Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde teknoloji şirketleri, telekomünikasyonun geleceğini şekillendirecek en son yeniliklerini sergiledi. Bu şirketler arasında Nokia da bulunuyor.

Dijital dünyayla etkileşim şeklimizde devrim yaratmayı vaat ediyor. Nokia, MWC 2023‘te algılama teknolojisinin 6G’de nasıl kullanılacağını gösterdi. Şirket, 6G’nin insan vücudunu “hissetme” potansiyelini gösterdi. Bu yeni teknoloji, radyo dalgalarını kullanarak insanları, nesneleri veya hayvanları tespit edebilecek.

Aşağıda izleyebileceğiniz gösterimde Nokia, kişinin konumunu belirlemek ve buna göre sesi ayarlamak için 6G algılamayı kullanan bir dijital piyano tanıttı. Gördüğünüz gibi teknoloji, herhangi bir kamera veya lens kullanmadan videodaki kadının yerini tespit etmeyi başarıyor.

İkinci gösteri, 6G algılama teknolojisinin yaya güvenliğini sağlamak için nasıl kullanılabileceğini gösterdi. 6G algılama teknolojisine sahip bir araç, yakında bir yayanın olup olmadığını algılayarak yayanın menzil dışına çıkana kadar hareket etmesine izin verilmiyor.

Bu örneklerin her ikisi de 6G algılama teknolojisinin gelecekteki potansiyel uygulamalarını ve telekomünikasyon endüstrisinin önündeki olasılıkları vurguluyor. Her iki örnek de 27 GHz‘de çalışıyor. Mevcut frekans oranları düşünüldüğünde bu inanılmaz derecede yüksek bir değer olarak görülüyor. Nokia ayrıca 6G’yi aya taşıyor ve ay yüzeyinde ilk mobil telefon ağını kuruyor. Bu ağ, maden içleri, petrol platformları ve rüzgar çiftliklerinin yakınları gibi Dünya’nın uzak ve teknik açıdan zorlu yerlerinde iletişim ve veri aktarımına izin verecek.

Güncel İçerikler