Huawei, 5G teknolojisinde pazara öncülük ediyor

5G teknolojisinin geliştirilmesine yönelik yarışta Çinli teknoloji devi Huawei, Ericsson, Nokia, Qualcomm ve Samsung gibi rakiplerini geride bırakarak pazarın lider oyuncularından biri oldu. ABI Research'ün yeni bir raporuna göre Huawei, dünya çapında 5G teknik yeniliklerine ve 3GPP standardı temel patentlerine en önemli katkıyı yaptı.

5G teknolojisinin geliştirilmesine yönelik yarışta Çinli teknoloji devi Huawei, Ericsson, Nokia, Qualcomm ve Samsung gibi rakiplerini geride bırakarak pazarın lider oyuncularından biri oldu. ABI Research‘ün yeni bir raporuna göre Huawei, dünya çapında 5G teknik yeniliklerine ve 3GPP standardı temel patentlerine en önemli katkıyı yaptı.

Rapor, 5G katılımcı pazarındaki en iyi 20 firmayı listeliyor ve Huawei, 15.266 onaylı katkı ve toplam 43.753 katkı ile lider durum yer alıyor. Ericson 11.601 onaylı katkı ve 36.375 toplam katkı ile onu takip ederken, Nokia 7.553 onaylı katkı ve 23.112 toplam katkı ile üçüncü sırada yer alıyor.

Bununla birlikte, 3GPP standardına katkıda bulunan 400’den fazla şirket ve kuruluşun bulunduğunu ve bunların arasında en aktif olanlarının ağ ekipmanı üreticileri olduğunu belirtiliyor. Ek olarak, şu anda dünya çapında açıklanan 210.000’den fazla 5G standart temel patenti bulunuyor. Bunların %40’ını Çin merkezli markalar oluşturuyor ve bu oranlar da 5G patent geliştirmede dünya lideri yapıyor.

Huawei’nin 5G katılımcı pazarındaki güçlü konumu, Ar-Ge’ye yaptığı önemli yatırıma bağlanabiliyor. 2022’de şirket, bir önceki yılki toplam gelirinin %25.1’ini oluşturan 61.5 milyar yuan harcadı. Bu yatırımın bir sonucu olarak Huawei, küresel müşterilerine daha iyi yardım sağlayarak yeni ağ altyapısı geliştirme standartlarını destekleyebildi.

Huawei, bu teknolojik ilerlemeyle şimdi 5G’nin ötesine, en büyük rakipleri Ericsson ve Nokia tarafından henüz benimsenmemiş bir teknoloji olan 5.5G’ye de bakıyor. 5G katılımcı pazarının geleceği kesinlikle heyecan verici durumda görünüyor. Huawei ile rakiplerinin ağ altyapısı geliştirmenin sınırlarını nasıl zorlamaya devam edecekleri oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler