Çin, ultra hızlı kablosuz interneti test ediyor: 300 Gbps hız

Çin, 300 Gbps'e kadar indirme hızlarıyla ultra hızlı kablosuz interneti test etti. Bu testte elde edilen hız, mevcut 5G standardından 10 kat daha hızlı olduğu görülüyor.

Çin, 300 Gbps‘e kadar indirme hızlarıyla ultra hızlı kablosuz interneti test etti. Bu testte elde edilen hız, mevcut 5G standardından 10 kat daha hızlı olduğu görülüyor.

Teknoloji, mevcut 5G ağları tarafından kullanılanlardan daha yüksek olan terahertz (THz) frekanslarını kullanıyor. THz frekansları çok daha yüksek hızlar için potansiyel sunsa da bazı zorlukları bulunuyor. Su ve diğer malzemeler, düşük frekanslı dalgalara kıyasla menzillerini sınırlayan THz dalgalarını kolayca emiyor.

Araştırmacılar, bu zorlukların üstesinden gelinebileceğine inanıyor. Bununla birlikte THz iletişimleri, kablosuz iletimleri neredeyse fiber üzerinden yapılan iletimler kadar iyi sağlayabiliyor. Ayrıca THz teknolojisi, kablosuz iletişimde devrim yaratma potansiyeliyle de heyecan yaratıyor.

6G yarışı daha yeni başlıyor ve Çin’in başı çektiği açık bir şekilde görülüyor. İnternet indirme hızında 300 Gbps, geleceğe doğru bir sıçrama oluyor. ABD’nin bu hıza ayak uydurmak istiyorsa çabalarını artırması gerekiyor. Geçtiğimiz Cuma günü Beyaz Saray, yeni nesil kablosuz bağlantıyı tartışmak için endüstri liderleriyle bir araya geldi. Ana konu, diğer ülkelerin 6G bağlantısı için standartların oluşturulmasına öncülük etmesi yönünde oluyor.

2030 yılına kadar piyasaya sürülmesi beklenmeyen 6G kablosuz ile bu yeni teknoloji, eğlence, otomobil ve sağlık sektörlerinde inanılmaz yeni hizmetlere yol açabilecek önemli gelişmeler sunacak. ABD ve Çin, yenilikleriyle teknolojiyi geliştirmek ve mükemmelleştirmek için muhtemelen rekabet etmeye devam edecek.

Güncel İçerikler