Çin, 2025 yılına kadar 6G mobil uygulamalarını tanıtmaya hazırlanıyor

Çin, erken aşama 6G teknolojisini piyasaya sürmek için çalışmalarına devam ediyor. 6G teknolojisi için yapılan teknik araştırma ve lansman, ülkenin üçüncü büyük kablosuz ağ operatörü China Unicom tarafından yürütülecek.

Çin, erken aşama 6G teknolojisini piyasaya sürmek için çalışmalarına devam ediyor. 6G teknolojisi için yapılan teknik araştırma ve lansman, ülkenin üçüncü büyük kablosuz ağ operatörü China Unicom tarafından yürütülecek. Şirket, 2025 yılına kadar tanıtıcı erken uygulamaları başlatmayı ve 2030 yılına kadar eksiksiz 6G mobil teknolojisini piyasaya sürmeyi planlıyor. 

Kapsamlı uygulama senaryoları ve dünyadaki en geniş kullanıcı tabanı sayesinde Çin’in küresel telekomünikasyon endüstrisine katkısı çok önemli ve etkili oluyor. Çok sayıda küresel işletme, telekomünikasyon gelişimini desteklemedeki öneminin farkında olarak Çin pazarıyla aktif olarak ilgileniyor.

Çinli telekomünikasyon şirketleri, 5G, 6G ve sabit hatlı telekomünikasyon da dahil olmak üzere sektördeki çeşitli sektörlerde ön sıralarda yer alıyor. Gelecekteki belirsizlikleri azaltmaya yardımcı olan endüstri standartlarını oluşturmak için uluslararası kurumlarla iş birliği yapıyorlar.

Örneğin China Mobile, 6G hakkında 31 teknik inceleme ve 60 yüksek kaliteli makale yayınlayarak küresel telekom operatörleri arasında birinci sırada yer aldı. Ayrıca Çin’deki üç büyük telekom şebeke operatörü olan China Mobile, China Telecom ve China Unicom da ülke için 6G teknolojisini araştırmaya ve geliştirmeye şimdiden başladı.

China Unicom Yönetim Kurulu Başkanı Liu Liehong, erken 6G uygulama senaryolarının, dünyanın en büyük internet kullanıcı nüfusuna ve en büyük akıllı telefon pazarına ev sahipliği yapan Çin’de 2025 yılına kadar uygulanacağını söyledi.

Çin, Huawei ve ZTE gibi önde gelen şirketlerle internet inşaatından temel ekipmana kadar telekom endüstrisinin önemli alanlarında en büyük pazara sahip olmasıyla öne çıkıyor. Ancak ülke, pandemi ve devam eden ABD-Çin teknoloji savaşı nedeniyle teknoloji alanında büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor.

Çin’in geçmiş tarihine bakacak olursak, ülke özellikle telekomünikasyon alanında çok büyük teknolojik ilerlemeler kaydetti. Çin, dünyanın en büyük 5G mobil ağını başarıyla kurdu ve ülke çapında kurulu 2.31 milyondan fazla 5G baz istasyonu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Hükümet desteğiyle Çinli telekom şirketlerinin 6G teknolojisiyle aynı başarıyı tekrarlaması muhtemel görünüyor.

Güncel İçerikler