Snapchat, aylık 750 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı

Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat, aylık 750 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Popüler sosyal medya uygulaması Snapchat, aylık 750 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Kullanıcı sayısı ve platformla alakalı diğer tüm detaylar geçtiğimiz gün düzenlenen Yatırımcı Günü etkinliğinde detaylı olarak anlatıldı.

Şirket, son zamanlarda 375 milyon kullanıcının her gün uygulamaya girdiğini kaydetti. Yetkililer, Snapchat’in önümüzdeki iki ila üç yıl içinde 1 milyardan fazla kişiye ulaşması için bir yol izlediğini belirtti. Snap, aylık 750 milyon aktif kullanıcısının 150 milyonunun Kuzey Amerika’da olduğunu paylaştı.

Etkinlik sırasında Snap, 3D Snap Haritası ve kısa süre önce piyasaya sürülen Topluluklar adlı özellik de dahil olmak üzere ürünler açısından daha yeni tekliflerini de duyurdu. Bununla beraber, üyelerin arkadaş ekleyebileceği ve paylaşılan bir Kampüs Hikayesine gönderi oluşturabileceği özel grupları hedefliyor. Özellik, kolejler ve liselerde kullanıma sunuldu ve zamanla daha fazla topluluğa sunulacak. Snap, şu ana kadar ABD’de Topluluklara erişen 1.400’den fazla kolej olduğunu söyledi.

Ayrıca düzenlenen etkinlikte, şu anda 2.5 milyon aboneye ulaşan Snapchat+‘ın yükselen başarısından da bahsedildi. Ayda sadece 3.99 dolar tutarındaki ücretli abonelik, şirkete önemli bir gelir kaynağı oluyor. 

Snap, gelişmiş alaka düzeyi hedefleme ve makine öğrenimi optimizasyonları yoluyla ölçülebilir dönüşümlerin hacmini artıracağını söyledi. Snap’in Kuzey Amerika ve Avrupa dışındaki topluluğu, 2020’nin 4. çeyreğinden bu yana %80’den fazla büyüdü. Snapchat kullanıcıları, arkadaşlarıyla günde ortalama 280 milyon kez anılarını paylaşıyor. Platformda her güm ortalama 5 milyardan fazla Snap oluşturulduğuyla beraber üç veya daha fazla arkadaşı olan günlük yeni kullanıcılarda yıllık %95 artış sağlandığı yatırımcılara yapılan sunumlarda paylaşıldı. 

Güncel İçerikler