Snapchat’in yeni özelliği kullanıcılarına artırılmış gerçeklik içerikleri üretmelerine olanak tanıyor

Snapchat yeni duyurduğu özelliğinde kullanıcılarının artırılmış gerçeklik içerikleri üretmelerini sağlıyor. Snapchat Lensleri kullanan özellik sayesinde gerçek mekanlar üzerinde içerikler üretilebilecek.

Snapchat, geçen Çarşamba günü yaptığı açıklamada, içerik üreticilerinin istedikleri yerler için benzersiz artırılmış gerçeklik içerikleri oluşturmalarına olanak tanıyan “Custom Landmarkers” adlı yeni bir özelliğini piyasaya sunduğunu duyurdu. Şirket, Lens Studio’da erişilebilen özelliğin, yaratıcıların yerel topluluklarında heykeller ve vitrinler gibi şeyler için işaretler oluşturmak için kullanılabileceğini söylüyor.

Yeni özellik, Aralık ayında Snap’in Lens Fest etkinliğinde ilk kez tanıtılmıştı. Özellik tanıtımın ardından geçen gün kullanıma sunuldu. Yeni “Custom Landmarkers” Lens üreticilerinin profilinde veya Snapcode’lar aracılığıyla erişilebilir.

Snapchat, özelliğin, artırılmış gerçeklik platformunu sürekli olarak geliştirme ve 250.000 Lens yaratıcısından oluşan topluluğun, kullanıcıların öğrenme ve keşfetme şeklini geliştiren yeni deneyimler oluşturmasını sağlama çabalarının bir parçası olduğunu söylüyor. Şirket yaptığı açıklamada “2019’da, içerik oluşturucularının Landmarkers adı verilen, dünya çapında sevilen 30 sitenin şablonlarıyla başladık” dedi. “Ancak artırılmış gerçeklik yaratıcı topluluğumuzun konum tabanlı Lensler oluşturabileceği sonsuz sayıda yer var. Bugün, Lens Studio’da, içerik oluşturucuların artırılmış gerçeklik aracılığıyla toplulukları hakkında daha zengin hikayeler anlatabilmeleri için ilgilendikleri yerlere Lensler yerleştirmelerine olanak sağlayan Custom Landmarkers özelliğini kullanıma sunuyoruz.”

Şirket, artırılmış gerçeklik platformunu geliştirmeye devam ederken, içerik oluşturucular tarafından oluşturulan deneyimlerin kullanıcıların güvenliğini desteklediğinden emin olmak istediğini söylüyor. Bunu yapmak için Snapchat, platformunda artırılmış gerçeklik içeriklerini denetleyecek. Ayrıca denetleme ekiplerinin, Lensleri, herkese açık hale gelmeden önce denetlediği belirtiliyor.

Lens Fest etkinliğinde şirket, 200’den fazla ülkeden 250.000 lens yaratıcısının 2,5 milyon Lens ürettiğini ve bunların 3,5 trilyondan fazla kez görüntülendiğini duyurdu.

Güncel İçerikler