Global tedarik zinciri için finansal çözümler geliştiren Twinco Capital, 11 milyon euro yatırım aldı

Moda ve perakende sektörlerindeki tedarik zincirlerine finansal çözüm sağlayan Twinco Capital, 11 milyon euro yatırım aldı.

Moda ve perakende sektörüne eksiksiz bir tedarik zinciri çözümü sağlamayı amaçlayan Twinco Capital, 11 milyon euro yatırım aldı. Tur, Quona Capital tarafından yönetildi ve Working Capital‘in yanı sıra mevcut yatırımcılar Mundi Ventures ve Finch Capital ve Zubi Capital‘in katılımıyla gerçekleşti.

Sandra Nolasco ve Carmen Marín tarafından kurulan girişim, dünya çapında hem küçük hem de büyük tedarikçileri finanse etmek için performans riskini değerlendirmek için teknolojiyi verilere erişimle birleştiriyor. 2019’da piyasaya sürülen Twinco, çoğunlukla perakende ve giyim sektörlerinde olmak üzere büyük şirketlerle çalışıyor.

Girişim, dünya çapındaki tedarikçilerine siparişi geldiğinde sipariş değerinin %60’ına kadar ön ödeme ve kalanını teslimatta ödeyecek bir bütçe sağlıyor. Süreç, tedarikçilere 48 saat içinde siparişleri için bütçe sağlayan, tamamen şeffaf ve sorunsuz bir deneyim olacak şekilde tasarlanıyor.

Yatırım programlarının temelini oluşturan Twinco, bu tedarik zincirlerinde yer alan binlerce üreticinin ticari, finansal ve ESG performansı hakkında sürekli olarak veri topluyor. Sonuç olarak Twinco, KOBİ’lerin ürünleri rekabetçi ve sorumlu bir şekilde üretmesini sağlayabilen benzersiz iş zekası sunuyor.

Twinco CEO’su Sandra Nolasco, “Global ölçekte rekabetçi ve sosyal açıdan sorumlu tedarik zincirlerine sahip olacaksak, tedarikçilerin satın alma siparişinden başlayarak üretimin en başından itibaren uygun fiyatlı yatırıma erişmesi gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda yaşananlar gibi olağanüstü olaylar, tarihsel olarak global üretim ağlarının karmaşıklığına uyum sağlayamayan tedarik zincirlerinin kırılganlığını ortaya çıkardı. Twinco’da, küresel tedarik zincirlerini proaktif olarak dönüştürmek, KOBİ’lerin katılımını teşvik etmek, verimliliği artırmak ve sorumlu kaynak kullanımı uygulamalarını sağlamak için finansın bir araç olarak nasıl kullanılacağına dair radikal bir değişiklik öneriyoruz.” dedi.

Twinco, 2019 lansmanından bu yana Bangladeş, Çin, Pakistan, Güney Kore, Türkiye, Tayland, Vietnam, Endonezya ve İspanya dahil olmak üzere 12 farklı ülkede bulunan 100’den fazla tedarikçiyi bünyesine kattı. Twinco ile dünyanın her yerindeki KOBİ’ler, en çok ihtiyaç duydukları anda, yani bir sipariş aldıklarında ve üretime başlamaları gerektiğinde uygun fiyatlı likiditeye erişebiliyor.

Yatırım sonrasında girişim, daha rekabetçi ve sosyal açıdan sorumlu tedarik zincirlerinin oluşturulmasını hızlandırmayı ve küçük işletmelerin gelişimine yardımcı olmayı planlıyor.

Güncel İçerikler