Microsoft, OpenAI’a 10 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor

Microsoft, yapay zeka destekli işlevsel platformlar geliştiren OpenAI’a 10 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Teknoloji devi Microsoft, yapay zeka odaklı çalışmalar yapan OpenAI’a 10 milyar dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor. Anlaşma, düzenlenecek olan yatırım turunun önemli bir parçası olacak. 

Semafor’un bir raporuna göre, popüler yapay zeka aracı ChatGPT’nin arkasındaki girişim olan OpenAI, teknoloji devinden önemli bir yatırım alacak. Anlaşmanın tamamlanıp tamamlanmadığı henüz net olmasa da potansiyel yatırımcılara gönderilen ön protokoller, anlaşmanın 2022 yılı sonuna kadar yapılacağını gösteriyor. Microsoft’un OpenAI’ın karının %75′ini alacağı ve ardından şirketin OpenAI’de %49 hisseye sahip olacağı da belirtiliyor. 

Birkaç haftadır, teknoloji dünyası yapay zeka destekli ChatGPT’nin işlevsel yapısıyla çalkalanıyor. Araç, birçok konuda sorulara cevap veriyor ve aynı zamanda metinler oluşturabiliyor. GPT-3 büyük dil modelleri ailesinin bir çeşidi olan yapay zeka modeli, kod geliştirmekten üniversite makaleleri yazmaya kadar her şey için kolayca kullanılabiliyor. 

ChatGPT, Microsoft’un yaptığı çalışmalarla beraber Word, PowePoint ve Outlook gibi işlevsel uygulamalara da entegre ediliyor. Bu sayede kullancılar, işlevsel özelliklere sahip olarak işlerini daha rahat bir şekilde halledebilecek. 

Aralık ayında Morgan Stanley,  ChatGPT’nin Google için bir tehdit olup olmadığını inceleyen bir rapor yayınladı. Alphabet baş analisti Brian Nowak, dil modellerinin “pazar payı alabileceğini ve Google’ın İnternet’teki insanlar için giriş noktası konumunu bozabileceğini” yazdı. 

Silikon Vadisi girişimcisi Sam Altman tarafından 2015 yılında kurulan OpenAI, ChatGPT’yi Kasım ayı sonlarında halka açtı. OpenAI’nin ChatGPT’yi yayınlamasından beş gün sonra Altman, yapay zeka destekli araştırma aracının oldukça dikkat çekmesiyle beraber 1 milyon kullanıcıyı hızlı şekilde geçtiğini söyledi. 

Güncel İçerikler