Microsoft, OpenAI’ın geliştirdiği GPT’yi Word, Outlook ve PowerPoint’e getiriyor

Microsoft, OpenAI tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz seneye damga vuran yapay zeka destekli GPT hizmetini işlevsel uygulamalara entegre ediyor.

Microsoft, OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka destekli GPT’yi popüler uygulamaları Word, PowerPoint ve Outlook‘a getirmeye hazırlanıyor. Yapay zekanın birçok uygulamada kullanıcılara işlevsel sonuçlar sunacağı tahmin ediliyor.

Microsoft‘un otomatik tamamlama özelliğinde OpenAI’nin metin üreten GPT modelinin bir sürümü, Word’e yer almaya başladı. Bununla yetinmeyen şirket, PowerPoint ve Outloook gibi diğer uygulamalara da yapay zekayı entegre etmek istiyor.

Microsoft’un Outlook arama sonuçlarını iyileştirmek için OpenAI’nin GPT teknolojisini kullandığı belirtiliyor. Bu sayede kullanıcılar, e-postalarda anahtar kelimeler kullanarak arama yapmak zorunda kalmadan istedikleri sonuca daha kolay ulaşabiliyor.

Ayrıca Microsoft’un bu yapay zeka modellerinin Word kullanıcılarının yazılarını iyileştirmek için e-postalara nasıl yanıt önerebileceğine veya belge değişiklikleri önerebileceğine de baktığı söyleniyor. Şirketin bu özellikleri piyasaya sürmeyi planlayıp planlamadığı veya bunun şimdilik sadece deneme amaçlı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Microsoft, geçen yıl dikkatleri oldukça üzerine çeken ChatGPT’de bulunan işlevselliği geliştirmeye daha fazla çalışma yaparsa, Outlook tüm e-postaları basit sorgulara dayalı olarak kolayca oluşturabilecek seviyeye gelerek çalışanların hayatını daha rahat hale getirebilir. Microsoft’un ayrıca, arama sonuçlarını yanıtlamak için ChatGPT kullanan bir Bing sürümünü başlatmayı planladığı da iddia ediliyor. Bu yeni özellik, Bing’i Google ile daha rekabetçi hale getirmek amacıyla Mart ayında kullanıma sunulabilir.

Microsoft’un üretkenlik uygulamalarına daha gelişmiş yapay zeka özellikleri getirirken birçok zorlukla karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor. Bunların başında ilk olarak doğruluk geliyor. ChatGP her ne kadar gelişmiş olsa da yanlış bilgi sunma ihtimali de bulunuyor. Teknoloji devinin bunu nasıl çözeceği oldukça merak ediliyor.

OpenAI’ınn dil modellerinin hem Office hem de Bing entegrasyonu, Google’ı oldukça zor durumda bırakacak gibi duruyor. Google’ın bu konuda nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler