Microsoft, sanal gerçeklik odaklı oyun pazarına girmeyi henüz planlamıyor

Oyun sektörünün önde gelen oyuncularından biri olan Microsoft Game Studios, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) pazarına girmek için acil bir planları olmadığını açıkça ortaya koydu. Microsoft Game Studios'un başkanı Matt Booty, yaptığı açıklamada VR ve AR'ın mevcut durumunun Microsoft'un özellikle yakın gelecekte oyun alanındaki başarı kriterleriyle uyuşmadığını vurguladı.

Oyun sektörünün önde gelen oyuncularından biri olan Microsoft Game Studios, sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) pazarına girmek için acil bir planları olmadığını açıkça ortaya koydu. Microsoft Game Studios’un başkanı Matt Booty, yaptığı açıklamada VR ve AR’ın mevcut durumunun Microsoft’un özellikle yakın gelecekte oyun alanındaki başarı kriterleriyle uyuşmadığını vurguladı.

Booty, Microsoft oyunlarının başarılı sayılabilmesi için yaklaşık 10 milyon kullanıcıdan oluşan önemli bir oyuncu tabanını çekmeleri gerektiğini açıkladı. Ne yazık ki VR ve AR teknolojileri, henüz bu kadar yaygın bir şekilde benimsenmedi. Booty, bu gelişmekte olan teknolojilerin potansiyelini kabul ederken, Microsoft’un devam eden franchise’lar ve hareketli topluluklar oluşturmak için mevcut fikri mülkiyetlerinden yararlanmaya odaklanmayı tercih ettiğini belirtti.

Bu stratejik duruş, Microsoft’u Sony ve Meta gibi rakiplerinden ayırıyor. Sony’nin kısa süre önce piyasaya sürdüğü PlayStation VR2, altı hafta içinde 600.000 adet satılarak etkileyici bir ilk satış gördü. Sony Başkanı Hiroki Totoki, PS VR2’nin, 2019’un sonunda 5 milyon adede ulaşan selefinin toplam satışını geçebileceğine dair iyimserliğini bile dile getirdi. Benzer şekilde Meta, bu yılın başlarında Quest VR’dan yaklaşık 20 milyon adet sattı.

Microsoft’un VR konusundaki konumu geçmişte incelemeyle karşı karşıya kaldı. Kasım 2019’da Microsoft’un oyun bölümü başkanı Phil Spencer, VR hakkındaki bazılarının teknolojiyi küçümsediği şeklinde yorumladığı sözleriyle tartışmalara yol açtı. Ancak Spencer daha sonra yorumlarına açıklık getirdi ve oyun endüstrisinin farklı alanları keşfetmesini takdir ederken, VR’nin acil odak noktaları olmadığını vurguladı.

Microsoft’un mevcut duruşu, VR meraklılarını hayal kırıklığına uğratsa da şirketin mevcut oyun ekosistemine olan bağlılığını vurgulanıyor. Başarılı IP’lerini genişletmeye ve beslemeye odaklanan Microsoft, geniş bir oyuncu tabanı için ilgi çekici deneyimler yaratmayı hedefliyor. Bununla birlikte, VR ve AR pazarları gelişmeye devam ettikçe Microsoft gelecekte bu teknolojileri keşfetme olasılığına daha da yaklaşacak. AR ve VR teknolojileri, yavaş ama istikrarlı bir şekilde oyun alanında bir niş oluşturuyor.

Güncel İçerikler