Amazon, spor odaklı içerikler için bağımsız bir platform geliştiriyor

Amazon, spor odaklı içeriklere yoğunlaşmak için Prime Video'dan bağımsız yeni bir platform geliştiriyor.

Online alışveriş platformu Amazon, spor içerikleri için yeni bir uygulama üzerinde çalışıyor. Bu uygulama ile beraber spor içeriklerinin canlı yayınları, özetleri ve eski yayınları tek bir platformda toplanacak.

Ortaya çıkan raporlara göre Amazon, spor içeriklerini seven ve takip eden kişiler için özel bir uygulama üzerinde çalışıyor. Uygulamanın hayata geçirilmesiyle beraber Prime Video’da yer alan içeriklerin yeni platforma entegre edilerek daha da vurgulanacağı tahmin ediliyor. Rapor, Amazon CEO’su Andy Jassy‘nin kısa süre önce canlı yayınlanan sporları Amazon’un yatırım yapmaya devam edeceği “eşsiz bir varlık” olarak tanımlamasıyla ortaya çıktı.

Amazon’un canlı olarak vermek istediği spor yayınları arasında teklifleri arasında, bazı Premier Lig futbol maçları beyzbol maçlarının yanı sıra NFL’nin ile ilgili özel haklar yer alıyor. Şirket, hem Prime Video’da hem de reklam destekli akış hizmeti Freevee’de orijinal spor şovları başlattığı için canlı yayınlanan sporlara yatırım yapma kararı aldı.

Amazon’un canlı spor içeriği konusunda birçok rakibi bulunmuyor. Spor yayını anlaşmaları yapan diğer teknoloji devleriyle artan rekabetle karşı karşıya kalıyor. Geçen hafta YouTube, dönüm noktası niteliğindeki bir akış anlaşmasında NFL Sunday içeriklerine sahip oldu. Apple da Major League Baseball ve Major League Soccer oyunlarının yayın haklarını satın aldı. Disney’in de Major League Baseball’un (MLB) yayın şirketi BAMTech’i 900 milyon dolara satın aldığını sizlerle paylaşmıştık.

Amazon’un bağımsız spor uygulaması planları, şirketin canlı spor yatırımlarını gelir akışlarına yönlendirmesinin yeni yollarını araştırdığını gösteriyor. Canlı yayın haklarının yüksek maliyetleri göz önüne alındığında, şirketin bu bağımsız uygulama ile spor içeriği için ayrı bir abonelik ücreti talep etmesi bekleniyor.

Amazon’un bağımsız spor uygulamasını ne zaman başlatmayı planladığı bilinmiyor. Henüz geliştirilme aşamasında olan projenin hayata geçirilmeme ihtimali de bulunuyor.

Güncel İçerikler