Disney, Major League Baseball’un (MLB) yayın şirketi BAMTech’i 900 milyon dolara satın aldı

Disney, %85 hissesi bulunduğu Major League Baseball'un (MLB) yayın şirketi BAMTech'in geriye kalan %15 hissesini 900 milyon dolara satın aldı. Bu satın alımla birlikte platformun yeni sahibi Disney oldu.

Marvel, Star Wars, Pixar gibi alanında fark yaratan film stüdyolarının sahibi Disney, Major League Baseball‘un yayın şirketi BAMTech‘in kalan %15 hissesini 900 milyon dolar vererek satın aldı. Şirketin hali hazırda BAMTech’te %85 hissesi bulunuyordu.

Paylaşılan SEC dosyasına göre Disney, bu ayın başlarında MLB Advanced Media’dan ayrılan yayın akış platformu BAMTech’in yeni sahibi oldu. MLB, web sitesi üzerinden online akış sistemine geçiş yapabilmek için MLB Advanced Media’yı 2000 yılında kurdu. 2015 yılında ise BAMTech olarak bağımsız bir şekilde yoluna devam etti.

BAMTech’deki %15’lik hisse, Major League Baseball’dan alındı. Disney, 2016 yılında doğrudan tüketicilere daha fazla içerik sunmasını sağlamak için platformun %33 hissesini 1 milyar dolara bünyesine kattı. Bu işlemle beraber BAMTech’i satın alma süreci başladı. 2017 yılına geldiğimizde ise platformun %42 hissesi 1.58 milyar dolar karşılığında Disney’e geçti. Son satın alım öncesindeki %10’luk bölüm ise 2021 yılında National Hockey League tarafından 350 milyon dolara satıldı. Bu sayede platformun asıl söz sahibi artık Disney oldu. 

Disney CEO’su Bob Iger, amaçlarının akış platformu kuranların işlerini karlı hale getirmelerine yardımcı olduklarını belirtti. Ayrıca Iger, oluşan zararlarla beraber operasyonel ve organizasyon odaklı işlerde çeşitli değişikler olacağını açıkladı. Göreve tekrar gelmesiyle beraber Iger, asıl odak noktasının şirketi tekrar büyüyen bir yolda ilerletmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Disney’in hali hazırda birçok içerik akış platformu bulunuyor. Hulu, ESPN, ABC ve FX Network’ün ardından BAMTech de şirket bünyesine katıldı.

Güncel İçerikler