Disney+, 2023’ün ikinci çeyreğinde 4 milyon abone kaybetti

Dünyanın en büyük içerik akış platformlarından Disney+ için iler yolunda gitmiyor. Platform, üst üste 2 çeyrekte abone kaybı yaşayarak 2023'ün ikinci çeyreğinde 4 milyon abone kaybetti.

Dünyanın en büyük içerik akış platformlarından Disney+ için iler yolunda gitmiyor. Platform, üst üste 2 çeyrekte abone kaybı yaşayarak 2023’ün ikinci çeyreğinde 4 milyon abone kaybetti.

Disney+, 2023’ün ilk çeyreğinde 161.8 milyon abonesinin olduğunu açıkladı. Bu sayı ikinci çeyrekte 4 milyon geriye giderek 157.8 milyona düştü. Analistlerin tahmini, ikinci çeyrekte 163.17 milyon abone ile artış bekliyordu. Geçen çeyrekte Disney+, 2019’daki başlangıcından bu yana ilk abone kaybını bildirdi. Platform, ilk çeyrekte 2.4 milyon abone düşüşü kaybettiğini açıkladı.

Düşüşün ana nedeni, abone tabanının %8’ini kaybederek 2023’ün ilk çeyreğinde 57.5 ​​milyondan 52.9 milyona düşen Disney+ Hotstar oldu. Disney’in işten çıkarma süreçleri de bu döneme damga vurdu. Şirketin 7.000 kişiyi işten çıkaracağı daha öncesinde açıklanmıştı.

Disney CEO’su Bob Iger, Disney’in 3 milyar dolarlık içerik harcaması da dahil olmak üzere 5.5 milyar dolarlık maliyet tasarrufu sağlama planlarını duyurmuştu. Disney ayrıca Marvel ve Star Wars serilerine diğer oyunlara göre öncelik vermek istediğini de kaydetti.

Bu arada Hulu, ilk çeyreğe göre 200 bin abone kazanarak 43.7 milyon aboneye sahip oldu. Ortaya çıkan iddialara göre Disney, Hulu’yu Disney+ ile birleştirmek istiyor. ESPN+ ise abone sayısında da bir sıçrama yaşadı ve 400 bin abone artışı sayesinde toplam 25.3 milyon aboneye ulaştı.

Art arda düşüşler yaşamasında içeriklerin kalitesi de etkili oluyor. Son zamanlarda yayınlanan içerikler, hayranlar tarafından olumsuz yorumlar aldı.

Güncel İçerikler