Disney, oyuncuların daha genç veya daha yaşlı görünmesini sağlayan bir yapay zeka geliştirdi

Disney, yüksek maliyetli gençleştirme ve yaşlandırma efektlerinin maliyetini düşürmek için FRAN adında yapay zeka geliştirdi.

Disney, içeriklerinde rol alan aktör ve aktristlerin gençlendirme ve yaşlandırma geçişlerini kolaylaştırmak için yeni bir yapay zeka geliştirdi. Bu teknoloji sayesinde hem görsel efektler daha hızlı olması hem de oyuncuların daha az yorulması amaçlanıyor.

Disney görevlileri, bir oyuncunun bir sahnede daha genç veya daha yaşlı görünmesini çok daha kolay hale getiren bir yapay zeka sistemi geliştirdi. Sanatçılar, efektin olabildiğince gerçekçi görünmesini sağlamak için manuel ayarlamalar yapmaya devam etse de yapay zeka aracı sorun çıkarabilecek işlerin çoğunu halledebiliyor. Yaşlanma efektlerini tek bir kareye uygulamak, yapay zekanın sadece beş saniyesini aldığı söyleniyor.

Bir aktörün film ya da dizide yaşlandırılması, sanatçıların karakterin görünümünü manuel olarak değiştirmek için bir sahnenin kare kare incelemesini gerektiriyor. Bu süreç de pahalı ve zahmetli bir hal alıyor. Disney de bu sorunu çözmek için FRAN adında yapay zeka geliştirdi. FRAN, sanatçının başını veya yüzünü hareket ettirdiğinde veya bir çekimde ışık değiştiğinde bile kimliği ve görünümü bozmadan yeniden yaşlanmasına yardımcı oluyor.

Disney’in böyle bir araç geliştirmek istemesinin birçok iyi nedeni bulunuyor. Sistem, görsel efekt sanatçılarının iş yüklerini azaltırken sürecin de hızlanmasında büyük rol oynuyor. Gişe rekorları kıran ve yeterli bütçeleri olmayan yapımların oyuncuları yaşlandırmasına yardımcı olmanın yanı sıra, gereksiz yükselen bütçeleri kontrol altında tutmaya da yardımcı olabileceği tahmin ediliyor. Bütçesi 200 milyon doları bulan The Irishman filminin bütçesinin önemli bir kısmı Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci‘yi daha genç göstermeye gitti. Hal böyle olunca şirketler de bu işi daha ucuza yapabilecek bir sistem üzerinde ister istemez çalışmaya başladı.

Disney’in geliştirdiği yeni yapay zeka teknolojisini ilk olarak hangi filmde ya da dizide kullanacağı henüz bilinmiyor. Gençlendirme ve yaşlandırma işlemlerine ayrılan dev bütçe, bu sayede diğer önemli kollara harcanabilecek.

Güncel İçerikler