Tesla, gelecek yıl çalışanlarının bir kısmını işten çıkaracak

Tesla patronu Elon Musk, hisse senetlerinde yaşanan düşüşler ve olası bir olumsuz duruma karşı önlem almak için 2023 yılının ilk çeyreğinde çalışanlarını işten çıkarmayı düşünüyor.

Elon Musk, Tesla için 2023 yılının ilk çeyreğinde hem işe alımları durdurup hem de çalışanlarının bir kısmını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Şirketin hisse senetlerinde yaşanan düşüşün ardından acil durum planı yapıldı.

Ortaya çıkan bilgilere göre elektrikli araç üreticisi, kötüye gitme ihtimali bulunan ekonomik duruma karşı önlemler almaya hazırlanıyor. Elon Musk’ın Twitter‘ı satın almasıyla beraber neredeyse tüm odağının sosyal medya platformuna kayması da bu durumun nedenleri arasında olduğu iddia ediliyor. Twitter’da CEO’luk görevini uygun birisini bulduğunda bırakacağını açıklayan Elon Musk, diğer şirketlerinde olup biten konulara da daha fazla odaklanabilecek.

Tesla, 2023 yılının ilk çeyreğinde toplu işten çıkarma yapmayı planlıyor. Şirket için makroekonomik koşullar yakın zamanda iyileşecek gibi görünmüyor. Bu nedenle Tesla’nın personel harcamalarını yavaşlatmak veya azaltmak için önlemler alması önemli bir şekilde değerlendiriliyor. Elektrikli araç üreticisi, Eylül sonu / Ekim başında ortaya çıkan hisse senetlerindeki düşüşle beraber ek baskılarla karşı karşıya kalıyor.

Elon Musk, yaşanan bu sorunun kısa bir süre Tesla’nın karşı karşıya kaldığı belirli bir zorluktan ziyade artan banka hesabı faiz oranlarından ve genel piyasa oynaklığından kaynaklanan genel bir borsa sorunu olduğunu söyledi. Ancak eleştirmenler, Musk’ın genel olarak dikkat dağıtmasının, şirketin son zamanlarda yatırımcılarla olan zayıf performansına katkıda bulunduğuna işaret ediyor.

İşçi alımlarını durdurmayı planlayan iş insanınının nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor. Her ne kadar kriz var gibi görünse de Tesla, son zamanlarda yüksek satış rakamlarına ulaşıyor. Yeni departmanlar için artan iş gücü gerekirken üstüne bir de işçi sayısında azaltılmaya gidilmesi, şirketin ilerleyen günlerde alacağı kararları daha da önemli kılıyor.

Güncel İçerikler