Elon Musk’ın yapay zeka girişimi xAI, 6 milyar dolar yatırım aldı

Elon Musk’un yapay zeka girişimi xAI, bugün yaptığı açıklamada, rakipleri OpenAI, Microsoft ve Google ile agresif bir şekilde rekabet edebilmek için sermaye toplarken, yeni bir fonlama turunda 6 milyar dolar yatırım aldığını açıkladı. Bu yatırım, son zamanlardan en büyük turu niteliğini taşıyor.

Valor Equity Partners, Vy Capital, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital, Fidelity, Prens Alwaleed Bin Talal ve Kingdom Holding, xAI’nin Series B fonlamasına yatırım yapan destekçiler arasında yer alıyor.

Musk, yatırım turunun 18 milyar dolarlık bir değerlemeye sahip olduğunu dile getirmiş

Elon Musk, AI alanındaki en erken ve en yüksek profilli girişimcilerden biri. Liderliğini yaptığı otomobil şirketi Tesla, sürücüsüz teknolojilere sahip en üst düzey elektrikli araç üreticisidir. Aynı zamanda, onlarca milyon dolar yatırım yaptığı OpenAI’nin kurucularından biridir.

Musk’ın OpenAI’ye olan sevgisi zamanla azaldı: Mart ayında, OpenAI ve kurucu ortağı Sam Altman’a, Microsoft’un “kapalı kaynaklı fiili bir yan kuruluşu” haline geldiği iddiasıyla dava açmıştı.

Geçen yıl xAI‘yi kurduktan sonra, Musk, Kasım ayında ChatGPT rakibi Grok 1.0 modelini duyurdu. Daha sonra, şirket bu modeli X’teki Premium+ kullanıcılarına bir chatbot aracılığıyla kullanıma sundu. Nisan ayında şirket, yeni Grok 1.5 modelini piyasaya sürdü ve X’teki Premium kullanıcılara chatbot’a erişim imkanı sağladı.

xAI, blog yazısında belirttiği üzere, yeni finansman turundan elde edilen fonları, ilk ürün setini piyasaya sürmek, ileri altyapı inşa etmek ve gelecekteki teknolojilerin araştırma ve geliştirmesini hızlandırmak için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler