Tesla, 2023’ün ilk çeyreğinde tüm rakiplerinden daha fazla araç sattı

Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli araç devi Tesla, 2023 yılına oldukça iyi bir giriş yaptı. Şirket, bu yılın ilk çeyreğinde 18 rakibinden daha fazla araç satarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Elon Musk’ın sahibi olduğu elektrikli araç devi Tesla, 2023 yılına oldukça iyi bir giriş yaptı. Şirket, bu yılın ilk çeyreğinde 18 rakibinden daha fazla araç satarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Elektrikli araçlar her geçen gün daha popüler hale geliyor. Bir zamanlar pahalı ve güvenilmez bir teknoloji olan şey artık uygun fiyatlı ve birçok teknik sorundan muaf hale geliyor. Dünya bir elektrik dönüşümüne sandığımızdan daha da hazır görünüyor.

Tesla hala ABD elektrikli araç pazarının kralı konumunda yer alıyor. 2023’ün ilk çeyreğinde şirket, Hyundai, Audi, BMW, Volvo ve Nissan gibi sonraki 18 otomotiv grubunun toplamından daha fazla elektrikli araç sattı.

İnanması oldukça güç görünse de bunun doğru olduğu açıklandı. Diğer 18 şirket bir araya geldiğinde Tesla’nın satışlarına yetişemedi. Tesla’nın satışları yıldan yıla %79 artarak 184.800 adede ulaştı. Genel elektrikli araç pazarı ise %74 büyüdü. Model Y, ilk çeyrekte ABD’de en çok satan elektrikli araç oldu ve onu Model 3 izledi. Bu iki model, Tesla’nın çeyrekteki satışlarının yarısından fazlasını oluşturdu.

ABD elektrikli araç pazarının güçlü büyümesi, hükümet teşvikleri, artan tüketici talebi ve elektrikli araç modellerinin artan mevcudiyeti dahil olmak üzere bir dizi faktör tarafından yönlendiriliyor. ABD hükümeti elektrikli araç alımı için 7.500 dolar’a kadar kredi ve birçok eyalette ayrıca ek teşvikler sunuyor.

Tesla, ABD’deki lider elektrikli araç üreticisi olsa da dünyanın en büyük üreticisi olmuyor. Bu unvan bir Çinli şirket olan BYD’ye ait.

Güncel İçerikler