Tesla, Almanya’da ürettiği Model Y’lerde BYD pilleri kullandığını açıkladı

Elektrikli araçlara öncülük eden Tesla, Almanya'da üretilen Model Y için BYD'nin Blade pillerini kullandığını açıkladı. Giriş seviyesi Model Y RWD'de BYD pilinin kullanılması beklenirken, ithal Çin yapımı Model 3'te CATL'den LFP piller kullanılacak.

Elektrikli araçlara öncülük eden Tesla, Almanya’da üretilen Model Y için BYD‘nin Blade pillerini kullandığını açıkladı. Giriş seviyesi Model Y RWD’de BYD pilinin kullanılması beklenirken, ithal Çin yapımı Model 3’te CATL’den LFP piller kullanılacak.

2022’de BYD, 946.239 şarjlı hibrit binek otomobil, 911.140 tamamen elektrikli binek otomobil ve 6.115 ticari araç ve otobüs dahil olmak üzere 1.863.494 yeni enerji aracı sattı. Bunun sonucunda BYD, Çin’de en çok satan otomobil markası oldu.

Tesla’nın Model Y’de BYD Blade pilini benimsemesi, Çinli üreticinin pillerini ilk kez kullandığını temsil ettiği için önemli bir gelişme sayılıyor. BYD, dünyanın en büyük ikinci pil üreticisi ve otobüs endüstrisinde güçlü bir varlığa sahip oluyor. Tesla ile olan bu iş birliği, BYD’nin EV pazarındaki konumunu daha da sağlamlaştırıyor.

Ülkemize gelecek Tesla Model Y araçlarda da BYD üretimi pillerin tercih edilebilem ihtimali bulunuyor.

Blade pil, geleneksel lityum iyon pillere göre çeşitli avantajlar sunan yeni nesil bir pil olarak karşımıza çıkıyor. Daha güvenli, daha kararlı ve daha uzun bir yaşam döngüsüne sahip olduğu için öne çıkıyor. Pil, kararlılığı ve güvenliği ile bilinen lityum demir fosfat (LFP) kimyasını kullanıyor.

Tesla’nın BYD Blade pilini Model Y’ye dahil etmesiyle birlikte muhtemelen elektrikli araç pazarını önemli ölçüde etkileyecek. Dünyanın önde gelen elektrikli araç üreticilerinden biri olarak Tesla’nın Blade pilini benimsemesi, diğer elektrikli araç üreticilerinin de bu pil teknolojisini kullanmayı keşfetmeye teşvik edebileceği düşünülüyor. Ayrıca Tesla ve BYD arasındaki ortaklığın her iki şirkete de fayda sağlaması ve üstün elektrikli araçlar üretmek için birbirlerinin güçlü yönlerinden yararlanmalarını sağlaması bekleniyor.

Güncel İçerikler