Elektrikli araç üreticisi BYD, otomobiller için geliştirdiği Yunnian teknolojisini önümüzdeki ay tanıtacak

Çin'in en büyük otomobil üreticilerinden biri olan BYD, kendi geliştirdiği en son teknolojisi 'Yunnian'ı 10 Nisan'da tanıtacak.

Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden biri olan BYD, kendi geliştirdiği en son teknolojisi ‘Yunnian’ı 10 Nisan‘da tanıtacak. Ağırlıklı olarak otomobil endüstrisinde faaliyet gösteren şirket, yeni teknolojiler üzerinde çalışmaya devam ediyor.

BYD, öncelikle otomobil endüstrisinde faaliyet gösteren, ancak aynı zamanda şarj edilebilir piller, güneş panelleri ve diğer enerji ürünleri üreten çok uluslu bir teknoloji şirketi olarak karşımıza çıkıyor. 1995 yılında Çin’in Shenzhen kentinde kurulan marka, o zamandan beri dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden biri haline geldi.

Çin’in en büyük elektrikli araç üreticilerinden olan şirket, Tesla‘nın en büyük rakibi konumunda yer alıyor. BYD, binek otomobiller, otobüsler ve kamyonların yanı sıra elektrikli forkliftler ve diğer endüstriyel araçlar dahil olmak üzere çok çeşitli elektrikli ve hibrit araçlar üretiyor. Şirket, geleneksel pillere kıyasla yüksek enerji yoğunluğu, uzun ömür ve gelişmiş güvenlik sağlayan lityum-iyon fosfat piller gibi gelişmiş pil teknolojilerini kullanmasıyla tanınıyor.

Bu yıl Ocak ayında BYD, e⁴ teknolojisini piyasaya sürdü ve şimdi başka bir yeni teknolojiyi piyasaya sürmek için davetiye yayınladı. Davete göre şirket, 10 Nisan’da Shenzhen’deki genel merkezinde gerçekleşecek bir etkinlik sırasında “Yunnian” (云辇) adlı yeni bir sistemi başlatacak. BYD, yaklaşmakta olan teknoloji hakkında herhangi bir bilgi vermese de araçların akıllı entegrasyonunda hayati bir rol oynayacağını belirtti.

BYD, Ocak ayında ‘Yunian’ markası için başvurdu ve bu ay bir Weibo gönderisinde şirket, yeni teknolojinin dengeyi ve yolda sürüş konforunu artırmaya yardımcı olacağını ima etti. Davetiye posteri ayrıca yeni teknolojinin uygulanmasına da işaret ediyor.

BYD tarafından 10 Nisan’da piyasaya sürülecek olan sistemin “Yunnian” (云辇) olarak adlandırıldığını ve nadir görülen ve tipik olarak tarihsel olarak imparatorlar tarafından kullanılan aracı ve karakteri ifade eden Çince karakterler “辇” içeriyor. Bu, yeni teknolojinin aracın bir imparatorun arabasına dönüştüreceği anlamına geliyor.

İddialı bir anlama gelen bu yeni teknolojini nasıl çözümler sunacağı oldukça merak ediliyor. Etkinlik ınrasında ortaya çıkan bilgilerden haberdar olmak için takipte kalın!

Güncel İçerikler