Tesla, bu yıl araç fiyatlarında 5. kez indirime gitti

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden Tesla, bu yıl araç fiyatlarındaki rekabeti daha da kızıştırmak için fiyatları 5. kez aşağıya çekti. İndirimlerle piyasanın dengesini altüst eden şirket, 4 ay içerisinde ABD'de satışa sunduğu araçların fiyatını neredeyse %6 oranında düşürdü. 

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden Tesla, bu yıl araç fiyatlarındaki rekabeti daha da kızıştırmak için fiyatları 5. kez aşağıya çekti. İndirimlerle piyasanın dengesini altüst eden şirket, 4 ay içerisinde ABD’de satışa sunduğu araçların fiyatını neredeyse %6 oranında düşürdü.

Tesla’nın web sitesine göre Model 3, 1.000 dolar daha ucuzlayarak 41.990 dolar fiyat etiketiyle karşımıza çıkıyor. Orta – üst seviye ve amiral gemisi modellerde bu oranlar daha da farklılık gösteriyor. Model Y Long Range ve Performance konfigürasyonları sırasıyla 2.000 dolar daha düşerek 52.990 dolar ve 56.990 dolara düştü. Model S’in fiyatı 2022’den bu yana 20.000 dolar düşerken, Model S Plaid birkaç ay öncesine göre 25.000 dolardan daha fazla indirim aldı.

Tesla, bu hafta ABD, Çin ve diğer ülkelerdeki ilk fiyat indirim dalgalarının ortasında 2023’ün ilk üç ayında yaklaşık 423.000 elektrikli araç teslim ettiğini açıkladı. Teslimatlar bir önceki çeyreğe göre yüzde dört arttığından, bu sayı bir şirket rekoru olsa da Tesla yine analistler tarafından oluşturulan tahmini satış rakamlarına ulaşamadı.

Şirket, bu yıl 1.8 milyon elektrikli araç teslim etmeyi hedefliyor. Henüz ilk çeyrek sayılarına göre bu hedefi tutturmak hiç de kolay gözükmüyor. Elon Musk, çok sayıda fiyat indirimi nihayetinde talebi artırıp Tesla’yı giderek kalabalıklaşan bir sektörde daha rekabetçi hale getirebilse de analistler, bugüne kadar teşvik ettikleri teslimatlarda nispeten küçük artış göz önüne alındığında, indirimlerin şirketin kar marjlarını yiyebileceğini belirtiyor. Yani araç satışlarında yükseliş olacakken kardan daha az pay elde etme ihtimali ve sürümden kazanma ihtimali artıyor.

Güncel İçerikler