Elon Musk, yapay zeka yarışına TruthGPT ile giriş yapmaya hazırlanıyor

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, gerçeği arayan nihai yapay zeka olacağını iddia ettiği TruthGPT adlı yeni bir yapay zeka programı başlatma planlarını duyurdu. Musk'ın vizyonu, yapay zekanın kontrol edilemez hale gelmesini ve insanlık için bir tehdit oluşturmasını önleyeceğine inandığı, evrenin doğasını anlamaya odaklanan bir yapay zeka geliştirmeden geçiyor. 

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, gerçeği arayan nihai yapay zeka olacağını iddia ettiği TruthGPT adlı yeni bir yapay zeka programı başlatma planlarını duyurdu. Musk’ın vizyonu, yapay zekanın kontrol edilemez hale gelmesini ve insanlık için bir tehdit oluşturmasını önleyeceğine inandığı, evrenin doğasını anlamaya odaklanan bir yapay zeka geliştirmeden geçiyor. 

TruthGPT, Elon Musk ve bir grup yapay zeka uzmanının topluma yönelik potansiyel riskleri öne sürerek altı aylık bir duraklama çağrısı yapmasının ardından geldi. Bu hamle, iş insanının yapay zeka tehlikeleri ve yapay zeka gelişiminin dikkatli bir şekilde düzenlenmesi ve gözetimi ihtiyacı hakkındaki endişelerini vurguluyor.

Musk’ın yapay zekayı yalan söylemesi için eğitmekle suçladığı OpenAI eleştirisi, şirketin kar amaçlı ve Microsoft ile yakın ittifak haline geldiği bir zamanda geliyor. Kendi yapay zeka şirketi X.AI’yi kurma kararı, maksimum hakikat arayışına odaklanmadığını iddia ettiği GoogleMicrosoft ve OpenAI’nin mevcut yapay zeka tekliflerine meydan okumayı amaçlıyor.

Maksimum düzeyde gerçeği arayan yapay zekaya odaklanmak, gelişmiş yapay zekanın potansiyel tehlikelerini ele alabilecek yenilikçi bir yaklaşımı oluyor. Musk’ın evreni anlamaya odaklanması, yapay zekanın insanlık için bir tehdit oluşturmasını önlemede çok önemli bir faktör olabilir.

Daha önce Elon Musk, Twitter’ın veri merkezinde yapay zeka gelişimi için 100.000 ekran kartı sipariş etti. ChatGPT döneminde yapay zekayı desteklemek için yeni bir şirket kurma kararı ve OpenAI’ye rakip olacak bir girişim başlatmak için Google’dan yapay zeka araştırmacılarını transfer ettiğini bildirmesi, daha güvenli bir yapay zeka manzarası vizyonunu sürdürmeye kararlı olduğunu gösteriyor.

Güncel İçerikler