Elon Musk, Twitter CEO’luğundan istifa edeceğini açıkladı

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, uygun birini bulduktan sonra Twitter CEO'luğundan istifa edeceğini açıkladı.

İş insanı Elon Musk, Twitter CEO’luğu görevini bırakacağını ve başka birinin bu göreve geleceğini açıkladı. Her ne CEO olmayı bıraksa da şirketin sahibi Elon Musk olacak.

Twitter, Elon Musk yönetimine geçtiğinden itibaren çalkantılı bir süreçten geçiyor. Gerek yönetim kısmında gerekse çalışanlar kısmında oldukça revizyona giden şirket, aldığı kararlarla adından oldukça söz ettiriyor. Kullanıcılar tarafından da olumsuz yorumlara maruz kalan platform hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Elon Musk, CEO’luk görevinden istifa edip etmemesi gerektiğini kullanıcılara sordu. Anket sonucuna baktığımızda kullanıcıların %57.5’i iş insanının görevden ayrılmasını istedi.

Anket sonuçları doğrultusunda Elon Musk, kullanıcıların kararına saygı duyup istifa edeceğini açıkladı. Twitter patronu, “İşi alacak kadar aptal birini bulur bulmaz CEO’luktan istifa edeceğim! Bundan sonra sadece yazılım ve sunucu ekiplerini çalıştıracağım.” dedi.

Elbette Musk’ın dizginleri teslim etmesi için henüz bir zaman çizelgesi bulunmuyor. Yeni CEO’nun kim olacağı da oldukça merak ediliyor. Gelecek kişi her ne kadar CEO’luk yapacak olsa da platformun sahibi Elon Musk olduğu için o koltuğa baskın ve istediğini rahatça yapacak birinin gelmesi beklenmiyor. Elon Musk ile düşen beklentiler, yeni gelecek kişi için bir avantaj olacak ve Twitter’ın imajını iyileştirmek için büyük bir avantajı olacak.

Sonunda CEO olarak kim devralırsa devralsın, sadece birkaç ay öncesine kıyasla neredeyse tanınmaz hale gelen bir şirketi devralacak. Çalışanların neredeyse %70‘i ya işten çıkarıldı ya da istifa etti. Nefret söylemi ve troller çoğaldıkça reklamverenler platformdan kaçtı. Yeni gelecek kişinin yapacağı çalışmalar şimdiden oldukça merak ediliyor. 

Güncel İçerikler