Twitter, rakip sosyal medya platformlarıyla ilgili bağlantıları yasakladı

Twitter, hesap sahiplerinin platform içerisinde rakip sosyal medya uygulamalarıyla alakalı link paylaşımını yasakladığını duyurdu.

Twitter, platform içerisinde Facebook, Instagram ve diğer büyük sosyal medya platformlarıyla alakalı linkler paylaşılmasını yasakladığını açıkladı. Bu karardaki asıl amacın platformda sadece reklam yapan hesapları ortadan kaldırmak istenmesi olduğu belirtildi.

Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra alınan kararlarla birlikte kullanıcılarından tepi çeken platform, şimdi de rakiplerinin reklamlarını ücretsiz yapmayı engelliyor. Twitter, ileriye dönük olarak Facebook, Instagram, Mastodon, Tribel, Post, Nostr ve Donald Trump’s Truth Social bağlantılarını kaldıracağını duyurdu. Bu politikanın bir sonucu olarak, kullanıcılar artık Twitter biyografilerini diğer sosyal medya profillerine bağlanmak için kullanamıyor. Bununla beraber takipçilerini kendilerini başka bir yerde takip etmeye davet eden tweetler göndermelerinin önüne geçiliyor.

Ayrıca şirket, Linktree ve Link.bio gibi üçüncü taraf toplu link paylaşımı yapan sitelerin kullanımını da kısıtlıyor. Twitter, URL gizleme veya daha az gelişmiş yöntemler gibi teknik araçlar kullanarak yeni politikayı atlamaya çalışan kullanıcıların politikayı ihlal ettiği konusunda uyarıyor.

Twitter tarafından yasaklı olan platformları yine de uygulamada paylaşmak isteyen kişiler, şirkete ödeme yapması gerekiyor. Yani Twitter üzerinden diğer platformların reklamını yapacaksanız bunun için bir para ödemeniz lazım.

Twitter’a göre, yeni politikasını ihlal eden kişilerin ilk suçları ya da “münferit bir olay” ise hesapları geçici olarak banlayabiliyor. Şirket ayrıca rahatsız edici tweet’leri silecek. Twitter, “Sonra tekrar gerçekleştirilen kötü olaylar, hesabınızın kalıcı olarak uzaklaştırmasıyla sonuçlanacaktır” şeklinde bir açıklamada bulundu. Şirket, biyografilerine rahatsız edici bağlantılar ekleyen hesapları geçici olarak banlamayı planlıyor. Twitter, birden fazla ihlalin hesapların “kalıcı olarak askıya alınmasıyla sonuçlanabileceği” konusunda kullanıcıları bir kez daha uyardı.

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk hakkında haber yapan gazetecilerin hesaplarının banlandığı sizlerle paylaşmıştık. Yeni gelen bilgilere göre bu hesapların tekrar aktif edildiği ve gazetecilerin hesaplarını sorunsuz bir şekilde kullanabileceği paylaşıldı.

Kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılaşmasının hemen ardından Twitter, bu konuda geri adım attı ve kararı kullanıcılara bırakmak için bir anket düzenledi.

Ankette, “Diğer sosyal medya platformlarının reklamını yapmak amacıyla mevcut hesapların oluşturulmasını veya kullanılmasını engelleyen bir politikamız olmalı mı?” sorusu soruldu. Anket cevabına göre şirketin yeni bir yol izleyeceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler