Twitter, Elon Musk hakkında haber yapan gazetecileri banladı

Twitter, yeni patronu Elon Musk hakkında haber yapan hesaplar ve rakip platform Mastodon'un hesabını kapattı.

Twitter, platform üzerinden Elon Musk hakkında haber yapan kişilere herhangi bir uyarı veya açıklama yapmadan hesaplarını askıya aldı. Bu karar ilk olarak Twitter alternatifi olarak geliştirilen Mastodon‘un Twitter hesabının askıya alınmasının ardından ortaya çıktı.

Askıya alınan hesapların en azından bir kısmı, Mastodon’un askıya alınmasıyla ilgili ekran görüntülerini ve gözlemlerini paylaştı. Washington Post muhabiri Drew Harwell, askıya alınmasından hemen önce Mastodon’un platformdan atıldığını tweetledi. Twitter, Musk’ın özel jetinin nerede olduğunu takip eden bot @ElonJet’in Mastodon sayfasına bağlanan hesabın ardından Mastodon hakkında işlem başlattı. 

Eski MSNBC sunucusu Keith Olbermann, The New York Times’tan Ryan Mac, CNN’den Donie O’Sullivan, Mashable’dan Matt Binder ve gazeteci Aaron Rupar da Perşembe akşamı platformdan banlandı. Muhabirlerin çoğu, Musk’ın son aylarda Twitter’ı devralmasını düzenli olarak haber yapan kişiler olduğu için daha da fazla dikkat çekiyorlar. 

Askıya alınan hesaplardan bazıları, Mastodon ve ElonJet’in Twitter kullanıcı adlarını ve eski hesabı askıya almış gibi görünen tweet’in resimlerini paylaştı.

Olayların gelişimi açısından Twitter, açık kaynaklı rakibi Mastodon’un hesabını askıya aldı. Yapılan araştırmaya göre, hesap askıya alınmadan hemen önce Mastodon (@joinmastodon) kendi hizmetindeki jet takip hesabını tweetledi. Birçok Twitter kullanıcısı, Twitter alternatifi güç kazandıkça biyografilerine bir Mastodon profil bağlantısı ekledi. Artık engellenen Mastodon sunucularına olan tüm bağlantılar devre dışı bırakıldı. Bırakılmasının ardından da “Uyarı: bu bağlantı güvenli olmayabilir” metni paylaşıldı.

Musk’ın kişisel ve politik tercihleri, şirketin uygulamalı yeni sahibinin görevi devralmasından bu yana bir dizi Twitter politika kararına yön verdi. Musk, başlangıçta Twitter’ın yasa dışı olmayan herhangi bir içeriğe izin vereceğini açıklasa da, o zamandan beri kişisel nedenlerle belirli hesaplara izin vermedi.

Güncel İçerikler