Starbucks, NFT destekli Starbucks Odyssey platformunu kullanıcılarla buluşturdu

Kahve zinciri Starbucks, blockchain ve web3 tabanlı yeni müşteri sadakat platformu Starbucks Odyssey'i duyurdu.

Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks, blockchain tabanlı sadakat programı ve NFT topluluğu Starbucks Odyssey‘i ABD’deki beta test kullanıcılarıyla buluşturuyor.  Gerçek dünya deneyimlerine dönüşen kahve temalı NFT’leri içeren yeni girişim, Starbucks’ın mevcut sadakat programı Starbucks Rewards‘ın bir uzantısı oluyor.

Starbucks’ın dijital bir topluluk oluşturmak için çalışmalar yaptığını daha önce sizlere paylaşmıştık. Gelen bilgilere göre kahve zinciri, Odyssey ile NFT ve web3 tabanlı içerik alemine girişi yapıyor. Starbucks Odyssey’in en sadık müşterilerin ücretsiz içeceklerin ötesinde daha geniş, çok çeşitli ödüller kazanmaları için bir yol olduğu belirtiliyor.

Odyssey, “Journeys” adı verilen kullanıcıların platforma üye olmalarını tavsiye edecek yeni bir yol çiziyor. Üyeliğini tamamlayan kişilere Journey Stamps kazanmalarını sağlayarak etkileşimli etkinliklere sahip olmaları sağlanıyor. Journeys, Starbucks markasını tanıtmak ve müşterilere kahve ve şirketin geçmişi hakkında bilgi vermek için tasarlandı. Video izlemek veya testler yapmak, bulmaca oynamak ve hatta şirketin tanıtmak istediği yeni içecekleri denemek için mağazaya gitmek gibi birçok aktiviteyi bünyesinde barındırıyor.

Starbucks Odyssey, üyelerin bir araya gelebildiği, etkileşimde bulunabildiği ve kahve sevgilerini paylaşabildiği, dijital toplulukla çevrili bir deneyimi sunuyor. NFT tabanlı oluşturulan Stemps, kullanıcıların sadakat programı kapsamında ödüllendirilmesine yardımcı oluyor. Stemps toplandıkça üyelerin toplam puanı artacak ve başka hiçbir yerde bulunamayacak benzersiz avantajlara ve deneyimlere erişebilmek için kilitleri açabilecekler.

Starbucks’tan Brady Brewer, “Starbucks, müşterilerimiz adına yenilik yapmak ve onu ana akıma kolayca erişilebilir kılmak için gelişmekte olan teknolojiyi kullanma konusunda bir geçmişe sahiptir. Yenilikçi ruhumuz ve müşterilerimizin beklentilerini sürekli olarak aşma arzumuz, Starbucks Odyssey’in ortaya çıkmasını sağladı.” dedi. 

Beta testi, 8 Aralık‘ta bekleme listesinde yer alan küçük bir bölümde yer alan üyelere gönderiliyor. Ocak 2023‘te Starbucks, bekleme listesinde yer alan daha geniş bir üye grubuna aylık davetiyeler göndermeye başlayacak.

Güncel İçerikler