Starbucks, dijital bir topluluk oluşturmak için NFT koleksiyonu sunmaya hazırlanıyor

Kahve devi Starbucks, dijital bir topluluk oluşturmak ve özel avantajlar sunmak amacıyla bu yıl ilk NFT koleksiyonunu sunmaya hazırlandığını açıkladı.

Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks, dijital koleksiyon sahiplerine özel içerik deneyimlerine ve diğer avantajlara erişim sağladığı NFT koleksiyonunun lansmanı ile web3 alanına girme planlarını açıkladı. Starbucks, NFT ile dijital bir topluluk oluşturmak ve özel avantajlar sunmak istiyor.

Starbucks CEO’su Howard Schultz, çarşamba günü yatırımcılara 2022 mali yılının ikinci çeyreğine ilişkin kazanç raporunu sunduğu bir açıklama yaptı. Bu açıklamada planlarından bahseden Schultz, web3 ve NFT’lere ilişkin gelişen teknoloji ve talebin öneminden bahsetti. Şirket, NFT topluluğunu “çevresel olarak sürdürülebilir” bir web3 platformu üzerine kuracağını belirtti. Böylece Starbucks, bu kararın mevcut sürdürülebilirlik taahhütleriyle daha da uyumlu olmasını sağlamak istediğinin altını çizdi.

Şirket, ilk NFT koleksiyonunun nasıl görüneceğine veya kimler tarafından tasarlanacaklarına dair bir açıklama yapmadı. Konuyla ilgili olarak Starbucks, bir blog gönderisinde, dijital koleksiyon ürünlerinin özel avantajlar sunacağı bir plan üzerinde çalıştığının sinyallerini verdi.

Şirket, blog gönderisinde yaptığı açıklamada, “Bu yıl kahve sanatına ve hikaye anlatımına dayalı ilk NFT koleksiyonumuz, üyeliğimiz ve topluluğumuzla başlamayı planlıyoruz” sözlerine yer verdi. Yatırımcılara sunulan kazanç raporunda yatırımcılar, Starbucks’ın yeni NFT girişimiyle ilgili çok fazla soru sormadı. Yatırımcılar, sendikalaşma çabaları, hisse geri alımlarının askıya alınması ve Çin’deki kayıplar gibi daha önemli gördükleri sorunlara odaklandılar.

Kahve devi, yeni COVID karantinaları nedeniyle Çin’deki kayıplara rağmen, ikinci çeyrek gelir beklentilerini karşıladı. 2022 ikinci çeyrek net geliri, 674,5 milyon dolar seviyesine geldi.

Güncel İçerikler