Starbucks, New York konsept mağazasında Amazon’un Just Walk Out teknolojisini kullanıyor

Starbucks, New York City’de kasiyersiz bir mağaza açmak için Amazon ile işbirliği yaptı. Park&Lexington Caddeleri arasındaki 59. Cadde’deki yeni mağaza, Starbucks uygulamasının sipariş verme özelliğini Amazon’un Just Walk Out teknolojisiyle birleştirecek.

Starbucks’ın açıklamasına göre yeni mağaza, dijital ve fiziksel perakende deneyimini birleştirerek bir Starbucks kafesinin konforunu ve Amazon Go’nun Just Walk Out Shopping deneyiminin rahatlığını bir araya getiriyor. 18 Kasım günü 59. Cadde’de açılan mağaza, Starbucks’taki sipariş öncesi özelliğini kullanan bir Starbucks Pickup ve Amazon Go kombinasyonudur. Müşteriler kolay bir ödeme deneyimi yaşamalarının yanı sıra, çalışma alanları, elektrik prizleri ve USB bağlantı noktalarına sahip genişletilmiş masalar içeren modern bir salonun keyfini çıkarabilirler.

Starbucks Pickup mağazaları, öncelikle müşteri mağazaya gelmeden önce Starbucks uygulaması aracılığıyla verilen siparişleri kabul eder. Müşteriler, uygulamada istedikleri konumu seçerek siparişlerini verebilir ve ödemelerini yapabilirler. Müşteri mekana vardığında, mağazadaki dijital ekrandan siparişinin durumunu öğrenebilir ve ardından siparişini doğrudan Starbucks baristasından teslim alabilir.

Starbucks’ın küresel büyüme ve geliştirmeden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Katie Young, “Bu yeni mağaza konseptiyle hedefimiz, müşterilerimize ister yolda yiyecek ve içecek satın almak için Starbucks ve Amazon uygulamalarını kullanmak, ister karar verirken, gün içinde hangi deneyimin kendileri için doğru olduğunu seçme imkanı vermektir” açıklamasında bulundu. Müşteri Amazon Go’dan ayrıldıktan sonra kartından ödeme alınacak ve birkaç saat içinde, bazen daha hızlı bir şekilde makbuzuna erişebilecek.

Güncel İçerikler