Elon Musk, Apple’ın Twitter’ı App Store’dan kaldırmakla tehdit ettiğini açıkladı

Elon Musk, Apple'ın Twitter'ı App Store'dan kaldırmakla tehdit ettiğini ve uygulama mağazası içerisinden gizli bir vergi aldığını açıkladı.

İş insanı Elon Musk, teknoloji devi Apple‘ın Twitter‘ı App Store üzerinden kaldırmakla tehdit ettiğini belirtti. Musk yönetimine geçmesiyle birlikte gündemden düşmeyen sosyal medya platformu, şimdi de Apple ile uzun soluklu bir tartışmaya girecek gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi Elon Musk, uzun çabalar sonucunda Twitter’ı satın aldı. Abonelik sistemleri, başta üst düzey çalışanlar olmak üzere toplu işten çıkarmalar ve istifalarla her günü olaylı geçen şirketin başı şimdi de Apple ile dertte. Musk’a göre Apple, Twitter’ı App Store’dan kaldırmakla tehdit etti, ancak nedenini paylaşmıyor.

İş insanının daha sonra paylaştığı tweet’te, Apple’ın uygulama içi satın alımlardaki %30’luk gizli bir vergi aldığını ve bu vergiye karşı çıktığını açıkladı. App Store’un diğer geliştiricileri “sansürlediğini” de iddia etti. Bu süreç haricinde Apple’ın son zamanlarda yaşanan sorunlar sebebiyle Twitter’a reklam vermeyi durdurduğu da biliniyor.

Apple App Store patronu Phil Schiller, Musk’ın devralmasının ardından, Donald Trump‘ın hesabı eski durumuna getirildikten kısa bir süre sonra Twitter hesabını sildi. Twitter, potansiyel olarak birçok kullanıcıyı rahatsız eden içerikleri (genellikle yetişkinlere yönelik içerik) gizlemek veya tamamen yasaklamak için Discord, Tumblr ve diğer hizmetleri oldukça zorlayan zorlayan Apple’ın App Store denetim sınırlarını uzun süre test etti. Twitter, uygulama içerisinde yetişkinlere yönelik içeriğe izin veren büyük platformlardan biri olmaya devam ediyor.

Yeni Twitter dönemiyle beraber daha sert açıklamalar yapan Elon Musk, App Store ile ilgili gizli vergi iddiasıyla oldukça ses getirdi. Apple’ın da platforma reklam vermemesiyle beraber iki taraf için de ipler gerilmiş durumda gibi görünüyor. Eğer bunun sonucunda Twitter App Store’dan kaldırılırsa Elon Musk’ın nasıl bir yol izleyeceği oldukça merak ediliyor.

Güncel İçerikler