Apple, 2023’ün App Store Ödülü kazanan en iyi uygulamalarını ve oyunlarını duyurdu

Bu yıl App Store Ödülü kazananlar arasında dünyanın her köşesinden geliştiricilerin elinden çıkan 14 uygulama ve oyun yer alıyor. Bu uygulamalar kullanıcılara anlamlı deneyimler yaşatmalarının yanı sıra kültürel değişime de ilham kaynağı oluyorlar.

Apple bugün, 2023 App Store Ödülleri’ni kazanan 14 uygulamayı ve oyunu duyurdu. Ödüllere layık görülen uygulamalar ve oyunlar kullanıcıların yaratıcılıklarına güç veriyor, maceralarla dolu dünyalar keşfetmelerini, aileleri ve arkadaşlarıyla eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor. Bu yılın kazananları arasında dünyanın her yerinden geliştiriciler bulunuyor. Ödüle layık görülen uygulamalar ve oyunlar, kullanıcılara anlamlı deneyimler yaşattıkları ve kültürel değişime ilham kaynağı oldukları için App Store’un editör ekibi tarafından seçildi. App Store Ödülü kazananlar; olağanüstü teknik yenilikler, kullanıcı deneyimi ve tasarım sunan yaklaşık 40 finalist arasından seçildi.

“Geliştiricilerin, çevremizdeki dünyayı yeniden tanımlayan muhteşem uygulamalar ve oyunlar yapma yollarını görmek ilham verici.” diyen Apple CEO’su Tim Cook, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yılın kazananları, geliştiricilerin hayallerini gerçeğe yansıtmak için nasıl bir sınırsız potansiyele sahip olduğunu gösteriyor. Bu da ortaya tamamen benzersiz, olağanüstü derecede kaliteli ve belirli amaçlara yönelik uygulamalar ve oyunlar çıkmasını sağlıyor.”

Bu yılın kazananları; ancak App Store’da ve Apple ekosisteminde mümkün olan yaratıcılığın, teknik yeniliklerin ve tasarımların hangi ölçeğe ulaştığını gözler önüne seriyor. AllTrails, herkese yönelik kapsamlı yürüyüş kılavuzları ve doğa keşifleri ile topluluklara destek oluyor. Prêt-à-Makeup, profesyonel sanatçılar ve standart kullanıcılar için iPad’de gerçekçi bir makyaj deneyimi sunarken, kapsayıcılığı ve kendini ifade etmeyi öne çıkarıyor. Photomator, içindeki yapay öğrenme destekli araçlarla gelişmiş düzenleme işlerini sade ve sorunsuz hale getiriyor. MUBI, insani bir dokunuş içeren olağanüstü bağımsız filmlerden ve uluslararası belgesellerden özel derlemeler sunuyor. SmartGym, geniş egzersiz arşivi, rutinleri ve kapsamlı fitness raporlarıyla Apple Watch’ta fark yaratıyor.

Oyun kategorisinde; Honkai: Star Rail, oyuncuları iPhone’da karmaşık karakterlerle dolu bir hikayeye ve taktiksel açıdan zengin savaşlara dahil ediyor. Lost in Play, işaretle ve tıkla türünde efsanevi bir macerada oyuncuları etkileyici ve çocuksu bir hayal gücü dünyasına davet ediyor. Lies of P, oyunculara özenle hazırlanmış karanlık ve fantastik bir dünyada geçen bir oyun sunuyor. Apple Arcade’deki Hello Kitty Island Adventure, etkileyici bir oyun dünyasında arkadaş edinmek gibi son derece tatlı bir hedef sunuyor.

2023 App Store Ödülü Kazananlar

Uygulamalar

  • Yılın iPhone Uygulaması: AllTrails, Inc. tarafından geliştirilen AllTrails.
  • Yılın iPad Uygulaması: Prêt-à-Template tarafından geliştirilen Prêt-à-Makeup.
  • Yılın Mac Uygulaması: UAB Pixelmator Team tarafından geliştirilen Photomator.
  • Yılın Apple TV Uygulaması: MUBI, Inc. tarafından geliştirilen MUBI.
  • Yılın Apple Watch Uygulaması: Mateus Abras tarafından geliştirilen SmartGym.
  • Yılın iPhone Oyunu: COGNOSPHERE PTE. LTD. tarafından geliştirilen Honkai: Star Rail.
  • Yılın iPad Oyunu: Snapbreak Games tarafından geliştirilen Lost in Play.
  • Yılın Mac Oyunu: NEOWIZ tarafından geliştirilen Lies of P.
  • Yılın Apple Arcade Oyunu: Sublink tarafından geliştirilen Hello Kitty Island Adventure.

Kültürel Etki Kategorisinde Kazananlar

Apple’ın App Store Editörleri iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve Apple TV’deki en iyi uygulamaların ve oyunların yanı sıra Kültürel Etki kategorisinde uygulamaları ve oyunlarıyla olumlu değişime kapı açabilecek beş geliştiriciyi ödüllendirdi. Bu yılın kazananları kullanıcıları kapsayıcı ve erişilebilir bir alanda öğrenmeye ve gelişmeye, daha sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamaya, kendilerini nasıl ifade edeceklerini keşfetmeye ve nesiller arasında bağ kurmaya iten uygulamalar ve oyunlar oldu.

Pok Pok tarafından geliştirilen Pok Pok

Kapsayıcılık firkiyle geliştirilen Pok Pok, çocuklara dijital bir oyuncak odası sunuyor. Her tür çevreden ve beceri düzeyinden okul öncesi çocuklara evrensel bir alan sunan bu uygulama oyun oynamak, keşfetmek ve dünyayı bir bütün olarak görmek için imkan sağlıyor.

AssistiveWare tarafından geliştirilen Proloquo

On yılı aşkın süredir erişilebilirlik uygulamalarında öncü olan AssistiveWare’in Proloquo adlı bu uygulaması dünyanın yeni yollarla iletişim kurmasına yardımcı olan artırıcı ve alternatif iletişim (AAC) araçları oluşturuyor.

Too Good To Go tarafından geliştirilen Too Good To Go

Too Good to Go, kullanıcıların henüz satılmamış uygun fiyatlı yiyecek stoğu olan restoranlar ve dükkanlarla iletişime geçerek gıda atığını azaltmalarına imkan veriyor.

Humble Bundle tarafından geliştirilen Unpacking

Unpacking, tanıdık değişim ve bağlantı deneyimleri etrafında şekillenen karışık meditatif bulmacalarla rahatlatıcı bir ilerleme hissi sağlıyor.

Fein Games GmbH tarafından geliştirilen Finding Hannah

Finding Hannah, iyileşmenin ve kendini keşfetmenin gücünü anlatan kapsayıcı ve derinden hikayelerle bezeli, büyümeyi odağına alan, renkli bir gizli nesne bulma oyunu.

Yılın Trendi

Uygulamalar kültürün bir yansıması haline geldi. 2023’te kullanıcıların genel olarak ilgisini çeken şey ise gerçek zamanlı evrimine şahit oldukları üretken yapay zeka oldu. Yıl boyunca birçok uygulama, çeşitli yollarla yapay zekayı bünyesine entegre etmeye başladı. Henüz çoğu özelliği emekleme aşamasında olsa da bu uygulamalar, kullanıcılara teknolojinin nasıl çalıştığını ilk elden görme ve bunun getireceği fayda ve riskler hakkında kendi değerlendirmelerini yapma fırsatı verdi. Bu yılın App Store Ödülü kazananlarına ek olarak, dünyanın her yerinden App Store Editörleri bu Yılın Trendine örnek olan oluşturucu yapay zeka uygulamalarından bir koleksiyon oluşturdu. App Store Editörlerini daha fazla okuyun.

2008’de kullanıcılarla buluşan App Store dünyanın en güvenli ve en canlı uygulama pazarı. Şu anda 1,8 milyon uygulama sunan ve her hafta 175 ülkeden ve bölgeden ortalama 650 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen App Store, 2022 yılında fatura ve satışlarda 1,1 trilyon ABD dolarına ulaşarak global ekonomik büyümeye katkıda bulundu. App Store, her yaştan farklı geçmişlere sahip yaratıcılık, hayal gücü ve öğrenim odaklı kişilere daha parlak bir gelecek ve daha iyi bir dünya yaratmak için ihtiyaç duydukları araçları ve bilgileri sağlıyor.

Güncel İçerikler