Twitter, yeni kullanıcıların tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı

Elon Musk, Twitter'a kaydolan yeni kullanıcı sayısının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdığını açıkladı.

Sosyal medya devi Twitter, platforma yeni üye olan kişi sayısının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı. Bu veri, şirketin yeni sahibi Elon Musk tarafından paylaşıldı.

İş insanı, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımda verileri kullanıcılarla paylaştı ve şirket vizyonunu ortaya koydu. Musk’ın paylaştığı grafiklere göre 16 Kasım itibariyle Twitter, son 7 gün içinde günde 2 milyondan fazla yeni kullanıcı kazandı. Günlük kayıtların 2021’deki aynı yedi günlük döneme kıyasla %66 arttığını da paylaştı.

Musk, kullanıcı aktif dakikalarının da tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu, Twitter’ın kullanıcı tabanının 15 Kasım itibarıyla son yedi gün içinde günde ortalama yaklaşık 8 milyar aktif dakikaya ulaştığını ve geçen yılın aynı dönemine göre %30’luk bir artışı temsil ettiğini söyledi. Son zamanlarda nefret söylemi gösterimlerinin azaldığını iddia etmek için bir grafik de kullandı.

 

Musk’ın paylaşmamaya karar verdiği veriler de bir o kadar önemli bilgiler yer alıyor. Henüz tek bir grafik bile Twitter’ın finansal durumu hakkında fikir vermiyor. Yayınlanan birçok rapora göre, şirketin çok para kaybetti ortaya çıktı. Ortaya çıkan iddialar da baz alındığında Elon Musk platformu devraldığından beri Twitter’ın en iyi 100 reklamvereninden 50’sini kaybettiği söyleniyor.

Twitter’ın yeni patronu, platformun 12-18 ay içerisinde 1 milyar kullanıcı barajını aşacağını düşünüyor. Bu hedefe ulaşmak için Twitter’ın kayıt sayısını önemli ölçüde artırması gerekiyor. Şirketin haftada 2 milyon kullanıcı eklemeye devam ettiğini varsayarsak, bu bir yılın sonunda yalnızca 104 milyon yeni kullanıcının platforma üye olacağı anlamına geliyor. Twitter’ın 2022 itibariyle  aylık yaklaşık 450 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

Güncel İçerikler